SEKSSCHOOL OF DE KUNST VAN HARTSTOCHTELIJK BEMINNEN 

WIL JE EEN HEERLIJK BRUISEND SEKSLEVEN, ZOALS DAT WAS IN JULLIE VERLIEFDE JAREN, MAAR NU VANUIT MEER DIEPGANG EN OVERGAVE AAN JEZELF EN ELKAAR?  JA, DAT KAN EN HET KAN ZELFS LEIDEN TOT DIEPE KENNIS EN INZICHT  

VIJF NIVO'S NAAR MEER DIEPTE   

1. mijn boek: "HET GEHEIM VAN SEKS EN LIEFDE" tien basis inzichten die alle paren nodig hebben voor een goede seksuele relatie, de lessen zijn ontstaan tijdens mijn werk met paren in mijn praktijk. 

2. mijn gratis e-book: "JE KUNT ALLES KRIJGEN WAT JE WENST", beschrijft mijn eigen weg en reikt je negen sleutels naar nog meer diepgang aan.   

3. mijn gratis e-book: "DE VROEGKINDERLIJKE SEKSUELE ONTWIKKELING EN HAAR INVLOED OP ONS VOLWASSEN LIEFDESLEVEN" kijkt nog wat verder. Wat gebeurt er werkelijk in je diepste weefsellagen terwijl je op opwinding bent afgestemd? Dit boek verheldert onwaarschijnlijke verbanden  die obstakels vormen in je in je huidige liefdesleven.  

4. mijn gratis e-book: "DE ZEVEN FASES VAN DE VROEGTIJDIGE SEKSUELE ONTWIKKELING" 

dit boek gaat uitgebreider in op bovenstaand thema. Nog nooit eerder zijn deze fases zo duidelijk beschreven vanuit de innerlijke weefsellagen zelf. Bovendien krijg je twee ontwikkelingen naast elkaar beschreven. Hoe verloopt de ontwikkeling vanuit onze maatschappelijke programmering?. Hoe zou de ontwikkeling verlopen als we onze natuurlijke programmering zouden volgen?   Is op dit moment in herupdate 

 

5. Wil je toegang tot de kennisbibliotheek over de seksuele liefde ? Mannen en vrouwen bedrijven al tweehondervijftig duizend jaar de liefde met zichzelf en elkaar. Dit geeft een gigantische bibliotheek aan kennis.

Mijn gratis e-book: "LEVENSLANG HARTSTOCHTELIJK BEMINNEN" in vier delen wijdt je in in deze geheime kennis. 

in de kennisbibliotheek kent het bedrijven van de liefde verschillende lagen van diepte: 

oppervlakkig: in vrijen beleven we opwinding en genot aan ons eigen lichaam en het lichaam van een ander. Het zorgt voor  plezier en vermaak. Het is recreatieve seks. 

diepere laag: vrijen is een genotvolle uiting van liefde en tederheid tussen twee geliefden.   

diepste laag: In contact met onze diepste weefsellagen krijgen we toegang tot ons totaal seksueel vermogen. Dit vormt voor mannen en vrouwen een grote bron van diepere kennis, inzichten en wijsheden in alle aspecten van het leven.  

 

* "Oorspronkelijk beminnen vanuit ons geboorterecht."

In dit e-book reis je mee naar de leefwereld van mannen en vrouwen die vanuit hun totaal seksueel vermogen leven en beminnen. De seksuele kracht is hier een bron van liefde, wijsheid en inzicht in alle aspecten van het leven. Ze opent de weg naar alle levensinzichten, zowel in de macrokosmos als microkosmos. Mannen voelen dat in de teelballen alle kennis over man zijn ligt opgeslagen. Vrouwen ontdekken dat in de eierstokken alle kennis over vrouw zijn en in de baarmoeder alle kennis over moeder zijn is opgeslagen. Seksueel genot is de brandstof voor  scheppingskracht. Mannen en vrouwen voelen dat in de weefsels van hart en bekken alle kennis over het bedrijven van de liefde ligt opgeslagen. Enerzijds lijkt deze kennis ver weg in deze tijd, anderzijds zijn we hier nog steeds op afgestemd bij onze geboorte en bewaren we deze blauwdruk diep in onze cellen en trilt deze energie diep in ons tijdens het bedrijven van de liefde.  

*" de onderdrukking van de seksuele kracht door twintig eeuwen Christendom"

Alle machtsculturen willen heersen en onderdrukken. Ze beloven mensen een weg naar bevrijding, maar in werkelijkheid knechten ze hen en maken hen afhankelijk. Een volk moet onwetend zijn.  Daarom vernietigen ze het totale seksuele vermogen omdat deze de bron is van inzicht en kennis in man zijn, vrouw zijn en in alle levensprocessen. Ze vernietigen ook de gelijkheid tussen mannen en vrouwen om dit krachtige draagvlak van kennis, vreugde en verbinding te ontmantelen. Een volk moet immers volgzaam zijn en krachteloos. In dit e-book beschrijf ik de matrix die het Christistelijke geloof heeft gebruikt  om het totale potentieel van het seksuele liefdesvermogen kapot te maken.    

*"De huidige tijd van seksuele bevrijding".

Zijn we werkelijk seksueel zo vrij als we denken of is de manier  waarop we de liefde bedrijven nog steeds vervormd door het programma van twintig eeuwen seksuele onderdrukking?  Hebben we ons totale seksuele potentiel hersteld of alleen de oppervlakkige laag? Door onze manier van seksueel beminnen te spiegelen aan ons  oorspronkelijke seksueel beminnen, wordt heel helder waar we nu als mannen en vrouwen staan.

 

*"De weg van transformatie"

Welke weg kunnen we gaan om opnieuw te beschikken over de kracht van ons oorspronkelijk seksueel vermogen waarin mannen en vrouwen totaal gelijkwaardig zijn? Dit is de weg om vanuit een grote diepgang, vanuit ons geboorterecht elkaar opnieuw levenslang hartstochtelijk te beminnen.

 

6. ook zonder deze boeken vindt je hier in onderstaande content een schat aan informatie. 

  

HOE VRIJEN DE MEESTE PAREN ?

vanuit opwindingsseks

Het is aan-uit seks: aan=opwinding, uit=geen gevoel.

Overdag is er in je geslacht weinig gevoel. Als je zin hebt om te vrijen worden je geslachtsdelen levendig en vol. Als jij en je geliefde allebei op hetzelfde moment zin hebben, ga je strelen, zoenen en wakkeren julie elkaars opwinding aan. Jullie geslachtsdelen zwellen op en jullie prikkelen elkaar nog meer. jullie hebben een doel: jullie willen een orgasme bereiken en als jullie daarin slagen, voelen jullie zich ontspannen en bevredigd en worden jullie geslachtsdelen na tien minuten weer gevoelloos.

Ken je dit?

tevreden zo: geniet er verder van.

 

ontevreden?

voor meer spanning en opwinding: er zijn duizenden boeken die je vertellen hoe je je relatie opwindender en spannender kan maken. Als je dit zoekt, ben je hier niet bij de juiste website.

 

verlang je naar meer diepgang? voor diepgang naar je eigen seksueel vermogen, voor diepgang naar de seksuele ontmoeting tussen mannen en vrouwen, voor diepgang naar diepere inzichten en wijsheden in het leven, ben je hier op de juiste website.

 

MANNEN EN VROUWEN WILLEN IN HUN BEMINNEN EN VRIJEN HETZELFDE, MAAR....

Je dagelijkse liefdesleven vertelt je misschien iets heel anders,  maar mannen en vrouwen willen echt in hun beminnen en vrijen hetzelfde. Hoe anders verklaar je dat telkens mannen en vroiuwen verliefd worden op elkaar ze en heel veel gevoelens met elkaar delen

en elke dag aan het vrijen zijn. Zelfs als vier relaties na elkaar vastlopen, zullen ze bij de vijfde relatie weer hetzelfde doen tijdens hun verliefde jaren. In mijn school voor relaties vertel ik hoe je een relatie goed kunt houden en raad ik ook een liefdescontract aan. een voorbeeld van een liefdescontract: klik hier

 

HET IS LOGISCH DAT JE IN DE GEWONE MANIER VAN VRIJEN VASTLOOPT 

waarom?

 

Je bent allebei afgestemd op de opwinding, maar dat is maar een oppervlakkige laag, het grootste deel van de beleving gebeurt een paar lagen dieper, maar daar ben je niet.  

 

waar ben je met je aandacht tijdens het vrijen? echt in de ontmoeting met jezelf en je geliefde? voel je wat er in de intieme weefsels tussen vagina en penis gebeurt?  

 

geef je je over aan je eigen lichaam? of geef je je over aan je geliefde zonder je over te geven aan jezelf? op deze laatste manier heb je veel kans om te verongelukken.

 

afstemmen op je opwinding of je levendige kracht is totaal anders. in het eerste geval vrij je op je hulpmotor en laat je je volle kracht onbenut. 

 

Overdag druk, druk druk en 's avonds moet je plots omschakelen, een geweldige minnaar zijnIIi. onmogelijk natuurlijk voor een normale man of vrouw

 

HOE ZIT VRIJEN IN ELKAAR?

Zoals er in de zee een bovenstroom en onderstroom is, zo is het ook in je seksuele ervaring.

In je bovenstroom vorm je je VERLANGEN. Verlangen kan iedereen. Vanuit dit verlangen kan je opgewonden raken en tot een orgasme komen. Verlangen is de motor om de opwinding te starten. Je kunt het vergelijken met het starten van je automotor. Dit beheers je al na één rijles. 

In je onderstroom vorm je je VERMOGEN TOT BEMINNEN. Het is je vermogen dat bepaalt hoe vaardig je bent in het liefdesverkeer en het seksuele verkeer met een geliefde, niet alleen vandaag maar ook over vijf jaar. Jij  kunt het weer vergelijken met auto rijden. Na een les kan je de motor starten en een stukje rijden. Maar het duurt een hele tijd eer je vlot kunt rijden in het drukke verkeer. Je vaardigheden die je hierin ontwikkelt vormt je vermogen om auto te rijden. Analoog heb je een vermogen om seksueel te beminnen. 

 

Dit vermogen wordt gevormd in je onderstroom, in de weefsels van je hart en je geslacht. Het bepaalt je vaardigheden in alle mogelijke omstandigheden binnen het liefdesverkeer. Terwijl je heerlijk aan het vrijen bent, zijn er in je onderstroom veel gevoelens, overtuigingen en gewaarwordingen aktief. 

Hier worden een heel scala aan gewaarwordingen, gevoelens, gedachten en overtuigingen geraakt. Het is hier dat je je angsten en je grenzen voelt. 

een bloemlezing: zal ik wel stijf blijven of nat blijven, oei dit is te snel, mijn gevoel gaat weg, oh ik voel me heerlijk bemind, neen, ik voel niets meer, alle gevoel is weg, ik voel verdriet, maar moet opgewonden blijven, dit is te veel, te heftig, ik voel niets, zou hij/zij me opwindend genoeg vinden, oh, ik voel me gebruikt, ik ben aan het pleasen enz. De meeste van deze gevoelens, gedachten, overtuigingen zijn onbewust. Gelukkig maar, je zou het er heel druk mee hebben en niet meer genieten. 

 

Waarom is deze onderstroom zo belangrijk? Het is deze onderstroom die je seksuele liefdesleven stuurt en de diepte van je seksuele liefdesleven bepaalt. De onderstroomgevoelens en gewaarwordingen bepalen je totale vermogen tot beminnen en je  gevoel van seksuele eigenwaarde.

 

Bij een stevige onderstroom heb je van jezelf voor je begint te vrijen al een vervuld hart en een vervuld geslacht. Je vrijdt met je geliefde om je volte te delen en wat er ook gebeurt je blijft je vervuld voelen. Het vrijen geeft alleen maar extra.  Je verlangens worden gedragen door een stevige basis. 

Bij een zwakke onderstroom heb je van jezelf voor je begint te vrijen een onvervuld hart dat verlangt naar vervulling en een onvervuld geslacht dat verlangt naar vervulling. Je verwacht dat het vrijen en je geliefde je vult en vervulling geeft.

Soms gebeurt dit ook en voel je je tijdelijk vervuld, maar meestal blijf je onvervuld achter en ben je ontgoocheld. Je geeft je geliefde dan misschien de schuld, maar een geliefde kan je nooit vervullen als je zelf niet vervuld bent in jezelf.  

Dit is een van de regels in het liefdesverkeer: je geliefde kan je nooit meer hartstocht geven, dan jijzelf aan hartstocht kan ontvangen. 

 

IS HET NORMAAL DAT HET SEKSUEEL VERLANGEN MINDER WORDT MET DE JAREN? JA EN NEEN

Ja, zeggen de media en de meeste seksuologen, maar de meeste mensen blijven verlangen naar meer, vandaar de duizenden boeken: "superspannende seks". Ze peppen allemaal de bovenbouw op, meestal tijdelijk.

Ja, zeg ik, zonder goede onderbouw. Neen, met een goede onderbouw. Met onderbouw en seksuele eigenwaarde kan je altijd seksueel verlangend blijven. 

 

Hoe? 

 

Mijn boek: "het geheim van seks en liefde" geeft je de basis bouwstenen hoe je je seksuele liefdesrelatie levenslang springlevend kan houden maar dan gebaseerd op een gezond samenspel tussen bovenbouw en onderbouw. Het boek is ontstaan uit mijn jarenlange praktijkervaring met paren.

 

MIJN BOEK: "HET GEHEIM VAN SEKS EN LIEFDE"

 

Het is het ABC van de seksuele liefde. Het beschrijft tien inzichten die de basis zijn van elke goede seksuele relatie. Ditt zijn inzichten die elk liefdespaar dient te kennen en toe te passen. Ze zijn ontstaan vanuit mijn praktijk en hebben gedurende meer dan dertig jaar bewezen dat ze inderdaad de echte basis zijn.

 

Liefde en seks staan vaak op gespannen voet, maar als je deze inzichten toepast, werken ze perfect samen en blijven levenslang perfect samen werken. De kennis komt vanuit de seksuele lichaamsgerichte psychotherapie.

 

Voor wie het allerbeste uit zijn liefdesleven wil halen is deel drie geschreven. Mannen krijgen een extra inzicht om in hun autonome en liefdevolle mannenkracht te staan en vrouwen krijgen een extra inzicht om vanuit hun authentieke liefde en ontvankelijkheid te leven.

 

Aanpassen of afstemmen, het bovenste en onderste hart, de onzichtbare penis van de vrouw en de kwetsbare vagina van de man, het innerlijke liefdesteam: dit zijn enkele van de items in het boek.

 

 

 

 

 

 

DE BEKENDE MANIER VAN VRIJEN:  "HET" RECEPT VOOR MISLUKKEN ?

De meeste paren lopen vast in hun seksuele relatie en dat vind ik heel normaal. Ik ben er altijd verwonderd over dat er nog zoveel paren niet verongelukken in het seksuele verkeer.

 

Het is immers niet zo eenvoudig:

*je moet allebei op hetzelfde moment zin hebben in vrijen. Hoe vaak gebeurt het dat je allebei op hetzelfde moment zin hebt om de krant te lezen of naar een film te gaan?

*Je moet bovendien zin hebben in elkaar, ook niet altijd evident.

In het vrijen zelf moet je je verlangens dan ook nog eens afstemmen op elkaar.

*Jij bent verantwoordelijk voor de opwinding en het genot van je geliefde en je geliefde is verantwoordelijk voor het genot van jou. Er is geen enkele andere aktiviteit in ons liefdesleven waarin we de verantwoordelijkheid zo duidelijk bij de ander leggen. Stel je voor dat jullie romantisch aan het dineren zijn, maar dat jouw geliefde brokjes eten van zijn bord in jouw mond stopt en jij doet hetzelfde bij hem. Bovendien ben jij er verantwoordelijk voor dat hij heel intens kan genieten van zijn maaltijd. Hij voedert jou en jij hem op hetzelfde moment.

*Dus je kunt niet genieten van alleen maar geven, of alleen maar ontvangen. Neen, je aandacht ligt en bij jezelf en bij je geliefde. Zou dat geen onmogelijke opgave zijn. Zo doen we dat in onze bekende manier van vrijen. Akkoord het is een lichte overdrijving maar merk je de verstrengelingen van het seksuele minnenspel.

*Bovendien ben jij er ook verantwoordelijk voor dat je geliefde zijn/haar orgasme beleeft, anders ben je geen goede minnaar. Onmogelijke opgave dus.

Gelukkig bestaat er ook een andere manier van vrijen, maar deze manier is voor de meeste paren nog onbekend.

 

ZOVEEL MOGELIJK BEMINNEN EN ZO WEINIG MOGELIJK TELEURSTELLEN: ONMOGELIJKE OPGAVE

 

Vele geliefden doen hun best om elkaar op een fijne manier te beminnen en elkaar niet teleur te stellen. Daarom passen ze zich aan elkaar aan. Maar hoe goed ze ook hun best doen, ze doen altijd wel iets dat niet zo fijn is voor de ander. Dus wordt deze houding of dit gebaar ook uit het repertoire geschrapt. Voor ze het beseffen leggen ze tijdens het vrijen een bekend parcours af, dat steeds smaller wordt. Bij elke aanraking, blik of woord hebben ze wel eens gestruikeld of een minder fijn moment beleefd. Geen wonder dat hun spontaniteit verloren is gegaan. Niet zo hard, niet zo snel, niet daar, wel daar, neen, wat lager, veel zachter, bekende kreten voor vele paren doodt toch alle zin. Hoe meer ze op deze manier hun best doen, hoe minder ze zichzelf kunnen zijn en  hoe minder verbinding en beleving in het vrijen.

Ideaal om alle zin in vrijen te verliezen.

 

DE SLEUTEL VOOR EEN PASSIONEEL SEKSLEVEN: INTENS BEMINNEN EN TELEURSTELLEN

 

"Levenslange passie drijft op hartstochtelijke teleurstellingen"

 

Ja, elkaar durven teleurstellen is de sleutel tot een heerlijk en blijvende boeiend seksleven. Op deze manier kunnen jullie immers jezelf blijven en jezelf helemaal aan je geliefde laten zien met alle kanten die leven in jou. Elkaar seksueel teleurstellen hoort bij vrijen. Ik ken geen enkel paar dat elkaar tijdens het vrijen ook niet teleurstelt, kwetst of pijn doet.

Tijdens het vrijen komen al onze seksuele registers open waarvan een deel heerlijk zijn voor onze geliefde, maar een deel ook niet (regel van drie). In ons worden dan ook alle diepere lagen geraakt gaande van intens genieten tot teleurstelling en afkeer voelen. Er is zelfs niet zoveel voor nodig om de hemel in de hel te veranderen. Dat is een van de zekerheden bij het aangaan van een intieme relatie. Bij paren die deze realiteit niet herkennen, zal de seksuele relatie doven, terecht komen in afhankelijke patronen of in strijd ontaarden. Paren die deze realiteit wel herkennen kunnen levenslang intens blijven vrijen.

De manier waarop ze met seksuele teleurstelling weten om te gaan, bepaalt de diepte en intensiteit van wat ze met elkaar seksueel kunnen leven. 

 

KWETSUREN EN VERANTWOORDELIJKHEID

We kwetsen elkaar, daar komt geen paar onder uit, maar hoe we hiermee omgaan, bepaalt of we levenslang passioneel zullen kunnen blijven vrijen.

 

je geeft jezelf de schuld

 

Je voelt je teleurgesteld en gekwetst. Dat maakt je onzeker. Wat heb je verkeerd gedaan, je weet het niet. Je bent gewend om jezelf de schuld te geven en dat doe je nu ook. Er is altijd wel iets wat je anders had kunnen doen. Je kunt niet verdragen dat er nu zoveel kilte en afstand is en onderhuids knaagt het, je wil je geliefde niet verliezen. Dus je besluit om het goed te maken, ook al vind je dit niet geheel terecht. Dit is je patroon. Je gedraagt je lief en aanhankelijk en samen zijn jullie weer in de kortste keren aan het vrijen en daarbij ga je misschien zelfs ver over je grenzen.

 

wachten tot de ander het goed maakt

 

Je voelt je teleurgesteld en gekwetst. Je trekt je terug. Je sluit je hart of je geslacht als bescherming af en wacht tot de ander het goed maakt. Zo kun je lang wachten. In de regel trekken de meeste vrouwen hun gevoelens uit hun geslacht het langst terug en mannen sluiten het langst hun hart. Welke vrouw gaat er nu vrijen met een man die haar heeft gekwetst? Eerst kan hij weer lief en attent zijn en dan zien we wel. Welke man gaat zijn hart openen naar een vrouw die vijandig is? Hij wacht wel tot ze weer aanhankelijk en sexy is, en zo wachten mannen en vrouwen al eeuwenlang op elkaar

 

ik heel mijn eigen pijn.

 

Ik leef vanuit de realiteit dat liefde zoet is en kwetst. Ik voel me teleurgesteld en gekwetst en ben boos op mijn geliefde. Ik geef hem niet de schuld maar voel wel mijn boosheid. In de auto zit ik te schelden op hem. Ik doorvoel mijn pijn en besef dat ik zelf wat te helen heb. Ik trek me terug en onderzoek mijn pijn en mijn wonden. Ik ontdek dat ook oude pijn is geraakt. Ik neem tijd om mijn pijn te doorvoelen en zacht en liefdevol te zijn naar mezelf, zodat mijn wonden kunnen helen. Ik herstel zo snel mogelijk het contact in mijn hart en in mijn geslacht om  weer heel te zijn om lief te hebben en te vrijen. Ik vertel wel aan mijn geliefde door welk proces ik ben gegaan, zonder verwijten te maken of een schuldige aan te wijzen en hij doet hetzelfde bij mij.

 

WAT MET BDSM ?
 
We hebben een intens verlangen om ons als geliefden in al onze verschillende kanten aan elkaar te laten zien, zowel in onze mooiste als onze donkerste kanten. Op deze manier kunnen we letterlijk en figuurlijk naakt zijn naar elkaar en mogen helemaal onszelf zijn. Alle mannen en vrouwen hebben deze donkere kanten, die vaak met macht en onmacht verbonden zijn. We hebben allemaal een kant in ons die wil overheersen, domineren en de controle hebben en een kant die zich wil overgeven, dienstbaar zijn en ondergaan. Deze kanten willen zich ook in een seksuele ontmoeting uiten. Deze kanten zijn in ons als archetypische beelden en we hebben deze ook ontwikkeld in onze kinderjaren.
 
Onze dominante en onderdanige kanten in onze relatie vorm geven kan heel verrijkend zijn (zie seksklas vijf) We durven ons dan in al onze openheid en kwetsbaarheid in onze meest verborgen en verboden vormen aan elkaar te laten zien en dat is een diep verlangen van geliefden. Op deze manier helen we  onszelf en mag alles in onze relatie aanwezig zijn. Als beiden hier in alle vrijheid en gelijkwaardigheid naar verlangen, kan een geliefde vernederen, als object gebruiken, vastbinden, slaan, ontkrachten en verkrachten, diepe onderdrukte levenskrachten vrijmaken, zowel bij degene die dominant is als degene die dit ondergaat. Dit alles helemaal beleven, doorvoelen en aan elkaar vertellen wat dit binnenin raakt, maakt  veel liefde vrij, zowel naar onszelf als onze geliefde. Dit schept een diepe band van openheid en vertrouwen. Het geeft geliefden innerlijke vrede, innerlijke stilte en een diepe verbinding met elkaar.
 
 
Echter als we deze dominante en onderdanige gevoelens alleen maar uitleven als een variatie om opwinding en een orgasme te beleven, missen we de essentie en kan het zelfs de relatie schaden. Het is dan een herhalen van steeds hetzelfde verlangen zonder dat we ons in al onze kwetsbaarheid aan elkaar laten zien. Vernederen, vastbinden, ontkrachten, verkrachten werkt dan niet helend maar verslavend of kan echt vernederend en traumatisch zijn. Dit beschadigt de relatie.    
 
Het integreren van zulke sterke levenskrachten als macht en onmacht vraagt veel inzicht in de liefde en een mature relatie met onszelf en onze geliefde.
 
ONDERDRUKTE SCHADUWKANTEN IN MANNEN EN VROUWEN 
 
Mannen en vrouwen kunnen echter ook op een andere manier met macht en onmacht omgaan. Vanuit hun schaduwkanten zijn mannen en vrouwen heel boos op elkaar. Vanuit hun schaduwkanten willen ze de andere sekse veranderen, ontkrachten, verkrachten, vernederen en kapot maken. Dit heeft niet alleen met hun ervaringen in hun leven te maken maar met eeuwenlange onderdrukking. Machtsculturen hebben de oorspronkelijke gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen kapot gemaakt. De christelijke Kerk heeft een mannelijk Godsbeeld geschapen en de man laten heersen over de vrouw. Maar tegelijk heeft deze leer ook zowel de vrouw als de man berooft van hun seksuele kracht waardoor er geen seksuele liefde meer mogelijk was tussen mannen en vrouwen. Mannen en vrouwen zijn hier allebei het slachtoffer van, maar ze zijn ook elkaar gaan vernederen, verkrachten en misbruiken. Vooral vrouwen zijn in hun seksuele waardigheid volledig kapotgemaakt. Voor de Kerk bestonden geen seksuele vrouwen: hat waren moeder/maagden of hoeren. Een vrouw die seksuele gevoelens had was een hoer, want haar lichaam was het werktuig van de duivel. 
Mannen hadden ook geen seksuele gevoelens, alhoewel ze dienden te paren om kinderen te krijgen. Als mannen seksuele gevoelens hadden, kwamen deze door de verleiding van de vrouw en de duivel. Op deze manier zijn mannen en vrouwen uit elkaar gedreven en zijn ze elkaar gaan wantrouwen, verkrachten en ontkrachten en dit komt nu stilaan naar de oppervlakte. 
 
MANNEN EN VROUWEN KUNNEN ELKAAR MAKEN OF BREKEN
Zowel mannen als vrouwen kunnen elkaar maken en breken. Dat is niet zo moeilijk. Beide seksen weten op hun heel eigen manier de andere sekse te ontkrachten, verkrachten, vernederen en klein te maken.
Een man kan een vrouw kapotmaken met zijn brutale kracht door haar te verkrachten of haar klein te maken en te vernederen. HIj kan haar martelen of haar doden. Hij kan haar tegen haar wil binnendringen om haar binnenin kapot te maken. Hij kan haar ontkrachten, haar negeren in haar verlangens, haar lichaam niet met liefde en zachtheid aanraken, haar geslacht niet beminnen, haar geen tijd geven om samen te zijn, haar geen aandacht geven in haar noden, haar laten wachten en geen tijd maken en geen zorg geven aan haar.
Een vrouw kan een man kapotmaken meestal zonder brute kracht. Ze kan hem kleineren, belachelijk maken, hem continu afwijzen of naar haar pijpen laten dansen. Ze kan hem aantrekken en afstoten, hem verleiden en dan negeren. Ze kan hem seksueel opeisen, hem dwingen tot seks. Ze kan hem ook uitbuiten als ze ziet dat hij seks wil en zij geen seksuele gevoelens heeft. Zij heeft dan de macht en kan haar prijs bepalen. Ze kan hem in haa vagina binnenlaten en hem leegmelken zodat hij zich schaamt over zijn vroeg klaarkomen en impotentie. Ze kan een man het gevoel geven dat het nooit goed genoeg is, zijn penis niet aanraken en hem niet liefkozen, haar man naar haar laten smachten en af en toe seks toestaan, zichzelf niet in de liefde of seksuele liefde engageren, met haar verdriet een geliefde ontmannen of hem naar haar kinderen toe klein maken. Ze kan hem ook verkrachten en gebruiken voor haar lusten om hem dan af te danken.
Mannen en vrouwen zijn daarin aan elkaar gewaagd. In een intieme relatie gebruiken beiden in een machtstrijd hun eigen wapens.
 
In partnergeweld hebben meestal beide partners een aandeel. Vaak wordt alleen het brutale geweld van één van beiden gezien maar niet het onzichtbare subtiele geweld van de ander. Het zou goed zijn als hulpverleningsinstanties hier oog voor krijgen.
 
DE DONKERSTE KANT SEKSUEEL MISBRUIK 
 
IN VLAANDEREN 
1 MILJOEN VROUWEN ZIJN IN HUN LEVEN SEKSUEEL MISBRUIKT DOOR MANNEN
250000 MANNEN ZIJN  IN HUN LEVEN SEKSUEEL MISBRUIKT DOOR VROUWEN 
 
Mannen en vrouwen leven met veel onderdrukte angst en woede naar elkaar. Deze onderdrukte woede begint nu open te barsten.  Vrouwen hebben zich verenigd in een vrouwenbeweging en hebben steeds meer de moed om woedend te zijn over het onrecht van ongelijkwaardigheid en ze zijn woedend over de vele verkrachtingen door mannen. Mannen durven hun wonden en hun seksuele misbruikt dat vrouwen hen hebben aangedaan nog niet voelen en in het daglicht brengen. Maar diep in de schaduwkanten van mannen wordt deze woede sterker. Ze hebben echter geen draagvlak in een mannenbeweging. Maar het is belangrijk dat alle woede en alle misbruik, in welke vorm dan ook naar de oppervlakte mag komen.
Pas als alle woede naast elkaar mag bestaan zullen vrouwen en mannen echt luisteren naar elkaars wonden.
 
Ze zullen dan ontdekken dat vrouwen bang zijn voor echte mannenkracht omdat ze deze verwarren met verkrachten, maar mannen die in hun echte mannenkracht staan verkrachten niet. ze zullen dan ontdekken dat mannen bang zijn voor  echte vrouwenkracht, maar echte vrouwenkracht ontkracht nooit en wil nooit bezitten.
 

 

 

WIL JE NOG MEER DIEPGANG ?

  

Als de kunst verstaat om in je lichaam te leven en je tijdens het beminnen over te geven aan je eigen lichaam, heb je al vele valkuilen overwonnen. Je bent dan klaar om je tedere en erotische hartsgevoelens te laten samenwerken met je tedere en erotische gevoelens in je geslacht.

 

Nu ligt er weer een nieuwe weg open naar meer diepgang en intimiteit naar jezelf en je geliefde. Het is de weg die ik jaren geleden zelf ben gegaan. Het is de weg die ik vele honderden paren heb aangewezen. Het boek is tot stand gekomen op vraag van vele mannen en vrouwen. Ze waren nieuwsgierig naar de weg die ik heb afgelegd. Ik heb hen dit verteld en zij hebben geboeid geluisterd. Dit verhaal beschrijf ik in dit e-book. 

 

"JE KUNT ALLES KRIJGEN WAT JE WENST"

In mijn ontdekkingsreis heb ik negen levenslessen doorlopen. Negen lessen die mijn bekende manier van vrijen op zijn kop hebben gezet. Zelfs als seksuoloog kende ik deze lessen niet. Ik kreeg pas deze inzichten tijdens mijn lichaamsgerichte therapieopleiding en mijn sexual grounding opleiding. Het heeft mij het liefdesleven gegeven zoals ik het altijd graag wilde. Vele mannen en vrouwen die ik heb begeleid zijn ook deze weg ingeslagen, tot grote tevredenheid van beiden. Zij komen ook in het boek aan het woord en vertellen hoe deze levenslessen hun liefdesleven veranderd hebben.

 

Wil jij ontdekken of deze liefdeslessen ook jouw liefdesleven rijker kunnen maken? bestel nu het e-book:

 

 

Een crisis kan wonderen doen!!

Intensere opwinding, diepere orgasmes en meer door af te stemmen op je echte innerlijke seksbron. De meeste misverstanden en problemen verdwijnen vanzelf.

 

Drie sleutels geven een levendig en vitaal leven.

De negen sleutels samen openen de weg om in je intieme liefdesleven alles te kunnen geven en ontvangen wat je wenst.

 

Tot mijn grote verbazing achteraf is dit gemakkelijker te bereiken dan we denken. De inzichten sluiten immers aan bij onze geboorterechten.

  

MANNEN EN VROUWEN ZIJN BEIDE VERANTWOORDELIJK VOOR HET GEZONDHOUDEN VAN DE SEKSUELE KRACHT

 

Zowel individueel als collectief dragen mannen en vrouwen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het gezond houden van de seksuele kracht.

Net zoals mannen en vrouwen er samen verantwoordelijk voor zijn om voor het nageslacht te zorgen en daarin afhankelijk zijn van elkaar, dragen ze samen de verantwoordelijkheid om de seksuele kracht in hun relaties en in het verlengde hiervan in deze wereld vorm te geven.

Mannen en vrouwen zijn hierin afhankelijk van elkaar.

 

De penetrerende kracht van de man is van hemzelf en is vervullend in zichzelf. De ontvankelijke kracht van de vrouw is van haarzelf en is vervullend in zichzelf. Tegelijk is er ook een wederzijdse afhankelijkheid die zorg vraagt van beiden.

Een man kan zijn penetrerende daadkracht geen vorm geven als de vrouw hem niet ontvangt, dan loopt hij verloren in deze wereld, dan kan hij geen verbinding met de aarde maken en rust vinden in zichzelf. Zijn essentie als man kan dan niet volop leven.

Een vrouw kan haar ontvangende kracht geen vorm geven als er geen man is die bij haar naar binnen komt. Ze voelt zich leeg en onvervuld als ze haar seksuele liefde niet in ontmoeting kan leven, als ze binnenin niet aangeraakt, gezien, gevuld en vervuld kan worden. Ze kan geen voedsel en aarde zijn. Haar essentie als vrouw kan dan niet volop leven.

 

Vanuit de natuur gezien past deze wederzijdse afhankelijkheid naadloos bij elkaar.

- Mannen zijn penetrerende mensen die de vrouw binnengaan en hun energie geven en tegelijk ontvankelijk zijn naar wat de vrouw geeft.

-Vrouwen zijn ontvangende mensen die in het ontvangen tegelijk de man penetreren met hun seksuele energie.

- Mannen zijn er verantwoordelijk voor om hun penetrerende energie zuiver te houden en de vrouw erop aan te spreken als deze haar ontvangende energie niet zuiver houdt.

-Vrouwen zijn er verantwoordelijk voor om hun ontvangende kracht zuiver houden en de man erop aan te spreken als deze zijn penetrerende kracht niet zuiver houdt.

 

Zo dienen ze samen het grotere scheppingsplan.

Dit is geen eenvoudige opgave omdat zowel mannen als vrouwen al eeuwenlang ontaard zijn door de eeuwenlange miskenning van de mannelijke en vrouwelijke seksualiteit.

 

SEKSUELE MACHT EN ONMACHT GAAN HAND IN HAND

 

Seksuele macht en onmacht zijn gekoppeld aan elkaar. Het zijn de beide zijden van eenzelfde muntstuk. Jongens en meisjes zijn in hun prille kinderjaren vaak al seksueel misbruikt, seksueel verwaarloosd of seksueel afgewezen. Dit geeft schade die doorwerkt in hun volwassen liefdesleven.

Als ze deze schade niet helen, is het moeilijk om in hun seksuele kracht en liefde te staan, ze kunnen dan verharden of verslappen.

 

de cirkel bij de vrouw.

-als ze verslapt wordt ze een vrouw die de seksuele ontmoeting ondergaat, ze laat zich gebruiken of zelfs misbruiken. Ze is niet ontvankelijk en niet aanwezig in haar ontvangende vagina en daardoor kan ze de man binnenin niet meer voelen. Fysiek laat ze zich penetreren maar innerlijk wijst ze zichzelf en de man af. Op deze manier voelen zowel zij als de man zich ontkracht en verkracht.

-als ze verhard sluit ze zich seksueel af van de man. Ze kan haar eigen ontvankelijkheid niet leven en er is geen ruimte voor de seksuele expressie van de man. Daardoor ontkracht ze haar eigen seksuele ontvankelijkheid en tegelijk de seksuele penetrerende kracht van de man.

 

De cirkel bij de man.

- Als hij zijn seksuele wonden niet heelt, wordt hij een man die seksueel verslapt. Zijn penis is hard gepantserd maar hij ondergaat het vrijen en geniet er niet van. Hij raakt zijn vrouw niet echt binnenin aan met zijn penetrerende daadkracht. Op deze manier verkracht hij zijn eigen seksuele kracht en de ontvankelijke kracht van zijn vrouw.

- als hij verhard en zich met zijn seksuele penetrerende energie opdringt aan de vrouw, verkracht hij zijn vrouw en tegelijk zijn eigen liefdevolle seksuele kracht.

 

Deze cirkel van dader en slachtoffer gaat steeds door. Elke dader wordt slachtoffer en op zijn beurt weer dader.

 

DE SEKSUELE SCHADUWKANTEN: bang en woedend en vernietigend naar elkaar 

in hun gedrag kunnen mannen en vrouwen tijdens het vrijen aan de oppervlakte lief en aardig zijn, maar diep binnenin is er ook een schaduwkant. Hier liggen alle kwetsuren van mannen en vrouwen opgeslagen. Het is de boosheid over hun vastgelopen liefdesrelaties, de boosheid van niet gezien en bemind te zijn in hun prille kinderjaren, van de seksuele verwaarlozing en het seksuele misbruik. Maar in de weefsels van hun geslachtsdelen liggen ook de boosheid over eeuwenlange wederzijdse afwijzing, vernedering, verkrachting en castratie. 

Mannen en vrouwen willen hiervoor wraak nemen en willen de andere sekse kleineren en vernietigen en dit doen ze allebei op hun eigen manier. Terwijl je vrijen, kunnen ze in diepere lagen de ander vernietigen. Zo kan een vrouw een man in haar vagina toelaten, maar zich niet overgeven, zodat ze hem in werkelijkheid afwijst. ze kan hem ontvangen in haar vagina en door haar zuigkracht zorgen dat hij onmiddelijk zijn zaad verliest, zodat hij zich klein voelt en schaamt. Ze kan hem dan extra kleinerend toespreken. Een man kan in een vrouw aanwezig zijn met een harde penis maar haar tegelijk haten en vanuit zijn haat haar gebruiken en in haar masturberen. Hij kan haar ook subtiel klein maken door geen aandacht aan haar verlangens te schenken en op te scheppen over hoe goed andere vrouwen zijn in bed.Het zijn heftige en gevaarlijke krachten die ze op elkaar uitleven, maar daaronder ligt hun pijn, maar deze pijn durven en kunnen ze nog niet onder ogen zien en er ook nog geen verantwoordelijkheid voor dragen. verder

 

 

 

 

Alleen als mannen en vrouwen zichzelf in hun seksuele wonden helen en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen seksuele beleven, kan deze cirkel stoppen. Dan kunnen ze elkaar opnieuw vanuit hun seksuele kracht en seksuele liefde ontmoeten met respect voor henzelf en elkaar.

 

DE SEKSUELE WONDEN BEGINNEN IN JE PRILLE KINDERJAREN

 

Je bent seksueel vanaf je geboorte, zelfs al vanaf je conceptie. Je bent als baby nog afgstemd op je seksuele geboorterecht. Maar dit natuurlijke programma wordt overschreven door het maatschappij programma, waardoor je seksuele heelheid verloren gaat, je prille seksuele ontdekkingstocht miskend wordt. Je schrikt, je voelt je afgewezen, maar je bent afhankelijk. je gaat ook jezelf afwijzen. zo vorm je een lichaamspantser met een hartpantser en een bekkenkooi.

meer hierover ontdek je in dit e-book

 

"DE VROEGKINDERLIJKE SEKSUELE ONTWIKKELING EN HAAR INVLOED OP ONS VOLWASSEN LIEFDESLEVEN"

 

Dit boek is gratis zodat iedereen, die hiervoor interesse heeft, het kan lezen. Het toont wonderlijke verbanden aan. Het legt uit wat een juiste spiegeling is bij de verschillende ontwikkelingsfases van een kind, wat een natuurlijke en een onnatuurlijke spiegel in de gevoelens en het lichaam van een klein kind teweeg brengt. Het geeft je helderheid over alle aspecten van je eigen seksuele onderstroom. pdf 67 pagina's

 

 

 

weet je dat?

 

 

Je seksuele eigenwaarde nauw verband houdt met de kans die je als klein kindje hebt gekregen om je thuis te voelen bij je eigen sekse.

 

Je bij de gewone manier van vrijen alleen je seksuele hulpmotor gebruikt en geen gebruik maakt van je veel krachtiger natuurlijke seksmotor.

 

Je bij de gewone manier van vrijen meestal begint te vrijen vanuit een onvervuld hart en een onvervuld geslacht en dat dit de oorzaak is van vele ellende bij het vrijen.

 

Dit en veel meer ontdek je in dit nieuwe gratis e-book. meer weten en bestellen

 

 

"DE VROEGKINDERLIJKE SEKSUELE ONTWIKKELING IN ZEVEN FASES "NATUUR EN MAATSCHAPPIJ, 

 

 

 

 

Dit boek is een vervolg op het vorige boek, maar kan ook apart gelezen worden. Het beschrijft de zeven fases van je prille seksuele ontwikkeling. Dit vormt je eerste blauwdruk voor je volwassen liefdesleven. Deze blauwdruk bepaalt veel meer dan je denkt en voelt. Dit wordt vooral helder omdat het verloop van deze zeven fases zowel beschreven worden bij een natuurlijke ontwikkeling als bij een ontwikkeling in onze huidige maatschappij. De kans is heel groot dat je onder de indruk bent van het grote contrast en dat dit je diep in je lichaamscellen van je hart en je bekken raakt.

 

 

weet je dat? 

 

Het één van de grootste taboes is om je voor te stellen dat je ouders aan het vrijen zijn om jou te verwekken, maar dat dit taboe je juist afsnijdt van je diepste wortels.

 

Je eerste seksuele blauwdruk over wie je seksueel mag zijn en wat je in je geslachtsdelen wel en niet mag voelen, gevormd word in de manier waarop je moeder en vader naar je geslacht keken als klein kind.

 

waarschuwing:niet lezen als

 

In onze vroegste kinderjaren zijn we vaak getraumatiseerd in onze prille seksualiteit.

Als je met zo'n trauma zit, dat nog niet volledig verwerkt is, is dit boek niet geschikt om te lezen. Je leest de fase waarin je misbruikt bent en dit raakt diepe wonden. vanaf dat moment kan je de inhoud niet meer lezen zoals hij er staat, maar vanuit je trauma. Dit kan alleen maar schade geven.

Vroegkinderlijke belevingen zitten vaak in onbewuste lagen weggestopt. Het kan dus ook zijn dat tijdens het lezen van het boek een trauma zich opent dat nog niet volledig geheeld is. stop dan met het lezen van dit boek en bescherm jezelf. De woorden worden dan immers vanuit het trauma gelezen en niet meer zoals de woorden daar staan.

 

meer weten en bestellen: klik hier

 

DE KENNISBIBLIOTHEEK VAN HARTSTOCHTELIJK BEMINNEN 

 

Mannen en vrouwen zijn al meer dan tweehonderd duizend jaar op aarde en bedrijven de liefde met elkaar. Daardoor ligt in onze lichaamscellen een gigantische kennis over de seksuele liefde opgeslagen. In de teelballen van een man ligt alle kennis over man zijn opgeslagen. De eierstokken van de vrouw bevat alle kennis over vrouw zijn en de baarmoeder bevat een schat aan informatie over het moederschap. In de bekkens en harten van mannen en vrouwen is alle kennis over de seksuele liefde opgeslagen.Hoe meer we in ons lichaam leven en hoe meer contact we voelen met onze lichaamsweefsels, hoe meer toegang we hebben tot deze kennis.

mijn gratis e-book: "LEVENSLANG HARTSTOCHTELIJK BEMINNEN" BOEK I

"oorspronkelijk beminnen vanuit ons geboorterecht" 

* "Oorspronkelijk beminnen vanuit ons geboorterecht."

info@schoolvoorlevenskunsten.eu

 

Vanuit onze natuur leven we in ons lichaam en zijn we verbonden met alles om ons heen. Mannen en vrouwen leven in harmonie met elkaar samen. Ze leven gelijkwaardig en samen dragen ze hun kinderen. Mannen leven vanuit hun diepste mannenkracht en vanuit alle mannenkennis in hun teelballen. Vrouwen voelen hun diepste vrouwenkracht in hun eierstokken en kennen alle kennis van hun moederschap vanuit hun baarmoeder. tijdens het bedrijven van de liefde hebben ze toegang tot de diepste bron van liefde, wijsheid en kennis in de seksuele liefde. Het is hun natuur om levenslang hartstochtelijk te blijven beminnen. In dit deel lees je hoe deze mensen samenleven en leer je alle geheimen van hun seksuele liefdesleven kennen. Deze manier van leven lijkt ver weg, maar diep in onze lichaamscellen is deze natuurlijke matrix en programmering bewaard gebleven. Ze ligt evenwel verborgen onder vele lagen van andere programmeringen maar we kunnen er opnieuw contact mee maken. Dit is zelfs gemakkelijker dan we denken omdat elke baby bij zijn geboorte nog op deze natuurlijke programmering is afgestemd. Het is dus ons geboorterecht. Dit goud in ons kunnen we opnieuw opdelven. Om dit te vergemakkelijken heb ik een e-book geschreven waarin ik de krachten in mannen en vrouwen beschrijf en hun liefdevolle samenspel in dit natuurlijke samenlevingmodel. Het kan je helpen je te herinneren wie je bent en over welke kennis en liefdeskrachten je  beschikt

 

mijn gratis e-book: "LEVENSLANG HARTSTOCHTELIJK BEMINNEN" BOEK II naar ontwrichting van de man/vrouw verhouding in schaamte, zonde, castratie en ontaarding

 

In de diepste lagen van onze lichaamscellen ligt onze oorspronkelijke manier van beminnen opgeslagen. Maar dit natuurlijke programma is overschreven door opeenvolgende maatschappij programma's tijdens de matriarchale en patriarchale overheersing, maar vooral tijdens twintig eeuwen Christendom in ons seksueel liefdesvermogen zwaar beschadigd. We hebben deze diepgaande beschadigingen nog steeds niet hersteld volledig hersteld. we bedrijven de liefde slechts vanuit twintig procent van onze seksuele liefdespotentieel en bovendien gebruiken we daarbij alleen omze hulpmotor en niet onze echte innerlijke seksuele krachtbron: onze teelballen en eierstokken. Helaas zijn we hier onwetend over en daar heeft de industriele revolutie voor gezorgd.

 

Tijdens deze hele menselijke geschiedenis zijn er veel oude inzichten en eeuwenoude kennis in versluieringen verloren gegaan. 

 

Ook de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, zoals we die oorspronkelijk leefden is volledig verloren gegaan. Twintig eeuwen christendom heeft mannen en vrouwen gecastreerd en als volgzame brave mensen leren leven. Maar vrouwen werden door de kerk als de bron van alle verderf en kwaad op aarde gezien en hadden geen enkel bestaansrecht als seksuele vrouw. Ze waren wandelende baarmoeders die kinderen moesten baren. Mannen moesten over hen heersen, maar wel als gecastreerde mannen. Dit heeft de verhoudingen tussen mannen en vrouwen tot op de dag van vandaag volledig ontwricht. Al deze invloeden liggen nog in onze cellen opgeslagen en zijn via onze ouders en voorouders  in onze onbewuste lagen nog steeds een belangrijkere rol dan we denken

 

Ook dit deel kan u nu bestellen

 

mijn gratis e-book: "LEVENSLANG HARTSTOCHTELIJK BEMINNEN"

BOEK III Hoe beminnen we in deze tijd van seksuele vrijheid ?

Zijn we werkelijk seksueel zo vrij als we denken of is de manier waarop we de liefde bedrijven nog steeds vervormd door het programma van twintig eeuwen seksuele onderdrukking? Door onze manier van seksueel beminnen te spiegelen aan ons oorspronkelijke seksueel beminnen, wordt heel helder waar we nu als mannen en vrouwen staan. Tegelijk tekent zich de weg af die we samen kunnen gaan om weer vanuit ons geboorterecht,zonder schuld en schaamte, elkaar levenslang hartstochtelijk te kunnen beminnen.

 

Dit deel is in ontwikkeling en verschijnt in 2021.

 

mijn gratis e-book: "LEVENSLANG HARTSTOCHTELIJK BEMINNEN"

BOEK IV : Hoe kunnen we ons weer afstemmen op onze oorspronkelijke seksuele kracht? 

Dit deel zal in 2021 verschijnen

 

WIE BEN IK ALS SEKSUELE MENS?

 

ik ben een ontdekker, een pionier en een onderzoeker in het gebied van het seksuele liefdesleven.

Mijn groeiproces, mijn onderzoek en mijn professionele leven.

 

Mijn eigen seksuele leven

 

Me uitdrukken in mijn seksuele expressie en me tegelijk onderdrukt en afgeremd voelen, lopen als een rode draad door mijn leven. Als klein jongetje zijn zowel seksuele verwaarlozing binnen mijn gezin als seksueel misbruik door meerdere vrouwen mijn deel. Maar ze waren ook een prikkel om een lange weg naar seksuele heling af te leggen.

uitgebreid verhaal: klik hier

 

Mijn "onderzoeksgroepje":
Sinds meer dan vijftien jaar heb ik een pioniers, onderzoek en helingsgroepje, bestaande uit twee mannen en twee vrouwen. We zijn tweemaandelijks een paar dagen samen. Ieder heeft een dagdeel om een thema uit te werken rond liefde, seksualiteit, vrouw- zijn, man-zijn, seksuele kinderrechten, oude patronen, onbewuste processen rond angsten, verlangens, grenzen. In rollenspelen, innerlijk kind werk en innerlijk seksueel kindwerk met liefdevolle seksuele ouders geven we onze seksuele organen bestaansrecht, leren we ze als liefdevolle contactorganen en liefdesorganen te zien en leren we als mannen onze echte daadkracht en als vrouwen onze ontvankelijkheid en verbindingskracht te ontdekken en vorm te geven. Alle kwetsuren en pijnlijke ervaringen uit onze kinderjaren helen we op deze manier in rollenspelen en we ontdekken onze oorspronkelijke seksuele rechten als kleine kind. Maar daarnaast laten we ons als man en vrouw in onze diepste kwetsbaarheid zien om onze oorspronkelijke seksuele kracht opnieuw te ontdekken. We helen daarbij niet alleen heel veel voor ons eigen leven, maar ontdekken ook de onbewuste krachten die al eeuwenlang tussen mannen en vrouwen vele generaties lang spelen waardoor de seksuele kracht van haar oorspronkelijke potentieel afgescheiden blijft.
 
 
 
Mijn professionele achtergrond
Ik ben psychiater, relatietherapeut en seksuoloog. Een seksuoloog richt zich vooral op de bovenbouw van de seksuele ervaring. In de visie van de seksuoloog is seksualiteit gericht op opwinding, genot ervaren en klaarkomen. Als dit niet lukt is er sprake van stoornissen zowel bij de vrouw als bij de man. Een seksuoloog behandelt deze stoornissen binnen een gevoelsmatige en gedragsmatige aanpak.

Ik ben echter ook een lichaamsgerichte psychotherapeut en Sexual-Grounding therapeut, die zich richt op zowel de bovenbouw als de onderbouw van de seksuele ervaring. Dit is een lichaamtherapeut die ook werkt met de lichaamsbeleving in de seksuele organen. Een Lichaamsgericht seksueel therapeut richt zich niet alleen op seksuele stoornissen maar begeleidt ook mensen om hun maximale levendigheid en liefde, in verbinding met elkaar te beleven. Vanuit deze visie zijn we als kind allemaal seksueel miskend (verwaarloosd of misbruikt) en bestaat de kunst eruit om onze blokkades in ons lichaam weer op te ruimen, opnieuw diep in onze seksuele organen te druven ademen en via aanraking van het lichaam onze oude kwetsuren te helen. Lichaamswerk en innerlijk seksueel kindwerk vormen hiervoor de basis zoals ik heb beschreven bij begeleiding. Miskenning in de kindertijd kunnen we op deze manier met volwassen hulpbronnen helen.

 

Ik ben ook tantraleraar: tantra is gebaseerd op een oude levenswijze waarin de seksuele kracht als basis van de levensenergie wordt gezien. Alle seksuele ervaringen worden erin onderzocht en krijgen bestaansrecht. Het is een denken dat voorbij oordelen en veroordelen gaat. Tantra helpt ons al onze seksuele krachten te doorvoelen, te beleven en in het moment te blijven waardoor we altijd in verbinding kunnen blijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

^ Naar boven