een voorbeeld van een liefdescontract

 

 

wij, Suzanne B. en Dirk J. zijn op dit moment zeer verliefd op elkaar. We hebben allebei onze "ja" uitgesproken naar elkaar. "Ja" we willen ons leven delen met elkaar en met elkaar samenwonen.

 

Ik, Suzanne zeg "ja" tegen Dirk omdat zij zich goed voelt bij hem en zich vrij voelt om helemaal zichzelf te zijn. Ze vindt Dirk een heerlijke en eerlijke man. ze waardeert het heel erg dat hij stevig in zijn leven staat en precies weet wat hij wil. Dit voelt veilig en stevig en geeft een warm en geborgen gevoel. Ik kan met al mijn verhalen en gevoelens bij Dirk terecht. Hij luistert echt en geeft ook zijn grenzen daarin aan. Hij is ook open en kwetsbaar om te delen wat in hem leeft.

Ik vind het heerlijk om met hem te vrijen en daarin voel ik me gezien en gemind ook als hij in mij is. Tijdens het vrijen mogen al onze gevoelens geraakt worden. we beleven allebei heel veel genot aan elkaars lichaam.

 

Ik, Dirk, zeg "ja" tegen Suzanne omdat ik in ons contact helemaal mezelf kan zijn en zowel ruimte voel om samen te zijn en ook om een eigen leven te hebben. Ik vind haar een heerlijke en eerlijke vrouw, waarmee ik veel kan lachen en plezier kan maken. Het is een plezier om naar haar te kijken en haar sensuele lichaam aan te raken. Ze houdt heel erg van zoenen en daar geniet ikk geweldig van.

Ik deel graag al mijn gevoelens met haar en ik luister graag naar haar hartsgevoelens. we voelen ons in het delen van ons gevoelens gelijkwaardig in openheid en kwetsbaarheid. Ik vind het ook heerlijk om met haar te vrijen. In de manier waarop ze mijn lichaam en geslacht zowel met haar handen, haar mond als haar vagina bemint, voel ik zoveel liefde voor wie ik ben als man. Ik vind dit zalig. Het is heerlijk om te voelen hoe ze zelf van vrijen geniet en hoe ik haar ook totaal mag beminnen met mijn handen, mijn mond en mijn geslacht.

 

we zijn ons ervan bewust dat een relatie een verbintenis is met twee kanten. We zullen elkaars vreugde nog groter maken maar ookk elkaars wonden en pijn nog dieper raken.

 

We beloven elkaar om helemaal onszelf te blijven en niets in te houden. We durven blijven liefhebben en ook pijn doen, want deze pijn is niet bedoeld om te kwetsen, maar om de kans te krijgen om oude wonden op een veilige manier te helen.

 

We beloven elkaar om alles wat de ander in ons raakt als een spiegel te zien en elkaar niet te gaan beschuldigen of elkaar gaan vermijden of in afhankelijkheid gaan verdwijnen.

 

De manier waarop we nu onze liefde en onze seksuele liefde vorm geven, willen we behouden en laten groeien. Als we ons gekwetst voelen en de neiging hebben om ons in ons hart of ons geslacht te sluiten, zullen we ons zelf verantwoordelijk voelen om deze wonden te helen zodat we zo vlug mogelijk weer open naar elkaar kunnen zijn.

 

in december van elk liefdesjaar maken we samen de balans op. we vertellen aan elkaar wat onze mooiste en lastigste momenten waren. We delen ook of we nog op koers liggen zoals af gesproken.

 

we kunnen elkaar aanspreken om dit engagement en als een van beiden daarin wat wil veranderen, neemt hij het initiatief om dit zelf aan te geven.

 

Dit is ons engagement om onze relatie liefdevol en vurig te houden.

 


^ Naar boven