Maarten Ghysels

 

een man

 

geboren 13-06-51

 

 

Ik leg als man een levenslange ontwikkelingsweg af om te leren leven vanuit mijn innerlijke liefde, wijsheid en kracht.

Op deze weg leer ik mezelf steeds beter kennen in mijn vreugde en mijn pijnen, mijn lichte en mijn donkere kanten. Juist door mijn schaduwkanten meer in het licht te brengen, heb ik vele diep weggestopte kwetsuren en ongekende liefdeskrachten ontdekt. Via deze weg kom ik steeds meer bij mijn authentieke n mannenkracht en vandaaruit, gesteund door mannen, deel ik alles wat in me leeft in een intieme relatie met een vrouw. Ik hou ervan om man te zijn en ik hou van vrouwen, voor wie zij zijn.

 

Ik vind het heerlijk om met een vrouw samen te leven en mijn liefde met haar te delen. Man en vrouw zijn past voor mij zowel in het delen van liefde als het bedrijven van de liefde naadloos bij elkaar.

 

Ik ben, net als iedereen, bezig om elke dag mijn leven opnieuw te verwerkelijken en tegelijk mijn missie te vervullen. Daarbij ondersteun ik mensen om ook vanuit hun liefde en kracht te leven en niet vanuit angst, controle, macht en onmacht (zie visie)

Bij elke school vertel ik meer over mijn eigen ontwikkeling, zowel persoonlijk, in intieme relaties en in mijn seksualiteit.

 

 een ontdekkingsreiziger en pionier 

 

Elke dag maak ik gedurende meerdere uren een ontdekkingsreis. ik reis niet naar verre landen zoals vroeger, maar ik reis naar mijn binnenwereld, naar mijn weefsels, organen en lichaamscellen. Hoe vaker ik naar een weefsel reis, hoe meer ik dit weefsel leer kennen. Ik reis naar al mijn organen maar vooral naar mijn beide liefdespolen, mijn hartweefsel, mijn teelballen, mijn penis, mijn bekkenbodemspieren, mijn prostaat, mijn anus, mijn heiligbeen en mijn nieren. Als deze weefsels vertellen me hun verhalen en hun geschiedenis van hun vreugden en hun pijnen. Tijdens mijn nachtelijke uren reis ik naar andere tijden en werelden. Dit doe ik al sinds mijn vijftiende levensjaar, maar ben me hier pas bewust van geworden op mijn veertigste. De eerste jaren kwam ik alleen in tijden met een zeer hoog bewustzijn, zoals we dertienduizend jaar geleden leefden. Later ben ik ook in matriarchale, patriarchale maatschappijen gekomen en de donkere drieduizend jaar met het chistendom en de industriele revolutie. Ik ben daarin intieme getuige of deelnemer. Het zijn allemaal fascinerende reizen die me totaal nieuwe inzichten geven in mijn eigen ontwikkelingsweg.  Vanuit deze ontdekkingsreizen ontwikkelen zich mijn e-boeken.  

 

onderzoeker 

 

Mijn ontdekkingen vanuit mijn ontdekkingsreizen deel ik met een aantal intieme vrienden, mannen en vrouwen. Met hen doe ik ervaringsgericht onderzoek naar onze weefsels en hun geschiedenis van vreugde en pijn. We gaan op ontdekkingstocht naar alles wat in ons leeft en en in het bijzonder naar ons bovenste en onderste hart. We delen als mannen en vrouwen onze diepste roerselen met elkaar. De mannen delen ook hun pijn en vreugde die ze met vrouwen ervaren en de vrouwen delen hun vreugde en pijn die ze in hun contact met mannen beleven. Daarin luisteren we echt naar elkaar en vandaaruit helen we samen onze wonden. Zo herbeleven we samen ons complete liefdesverhaal en onze erotische geschiedenis vanaf onze conceptie tot op ons sterfbed. Een zeer boeiend onderzoek in bewuste en vooral diep weggestopte onbewuste lagen.

 

Op dit moment is er een plaats beschikbaar voor een man meer weten zie contact-helende groep. 

 

verbinder 

 

Ik zaai mijn inzichten en verbindt oude en nieuwe inzichten met elkaar. Mijn diepste verlangen is om mannen en vrouwen samen te brengen, om naar elkaars vreugde en pijnen te luisteren en vandaaruit een gelijkwaardig draagvlak van liefde, wijsheid en kracht te vormen. Als jij als man of vrouw ook dit diepe verlangen voelt, stuur me een mailtje zodat we samen kunnen onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. info@schoolvoorlevenskunsten.eu   

 

 • een therapeut

   Ik ben klassiek geschoold als psychiater-relatietherapeut en seksuoloog en tevens geschoold als lichaamsgericht psychotherapeut en sexual-grounding therapeut (=seksueel lichaamspsycho-therapeut) en ik heb meer dan veertig jaar  mensen begeleid om het beste uit hun leven te halen.

  Meer weten over mijn professionele achtergrond: klik hier.
   
  Vanuit mijn unieke combinatie aan opleidingen werk ik op een holistische manier. Dit geeft vele mogelijkheden om wegen aan te reiken naar het best mogelijke leven voor ieder persoon, zowel persoonlijk als in hun liefdes-en seksuele leven. 
    
  Mijn leidraad daarbij: zichzelf echt leren kennen, onnodige ballast loslaten en nieuwe wegen leren zien naar een leven zoals ze het graag willen.  Ik ben daarin een deskundige en zeer ervaren gids die paden kan zichtbaar maken die ze zelf niet  zien en hen valkuilen kan tonen die ze nog niet kennen. Zo kunnen ze vanuit meer  zelfvertrouwen en liefde voor zichzelf hun liefde op een authentieke manier met hun geliefden en kinderen delen. 
  Meer over mijn visie: klik hier 
   
   

  een schrijver

  sinds ik met pensioen ben, heb ik veel tijd om te schrijven. Ik schrijf over gelukkig zijn, over seks en liefde, over ouderschap, over het helen van oude wonden uit de kindertijd, over de rechten van het klein kind, over zijn seksuele rechten, over seksueel misbruik en seksuele verwaarlozing en over vele andere thema's zoals beschreven in mijn boeken en bundels.  Ik heb jarenlang artikels geschreven voor het tijdschrift Change voor de rubriek "liefde en seksualiteit". Ook voor het tijdschrift MINI, een tijdschrift voor jonge ouders, had ik jarenlang een vaste rubriek in elk nummer: "de hartenwens van een prille mens"  op dit moment schrijf ik vele e-books, die gratis zijn, meer daarover vindt je bij boeken. 

  een docent, trainer en verteller

  Ik heb opleidingen gegeven en bijscholingen voor diverse instituten vanuit een holistische visie. 
  Ik ben een verteller, heb lezingen en huiskamerbijeenkomsten gegeven over alle levensthema's zowel voor kleine als grote groepen.  

  mijn missie

  Mensen wegen aanreiken om het beste uit zichzelf te halen. Als mensen het beste uit zichzelf halen leven ze in hun lichaam en in vrede met zichzelf. Zo blijven ze levenslang de beste vriend van zichzelf. Ze zijn gelijkwaardig aan anderen en tegelijk uniek, een voorwaarde om diepe vriendschappen met andere mensen te kunnen beleven. Meer weten: klik hier 
   
  Dat doe ik door mannen te steunen om vanuit hun mannelijke daadkracht te leven.
  Dat doe ik door vrouwen de weg te wijzen naar hun authentieke vrouwelijke ontvankelijkheid en liefde
  Dat doe ik door paren wegen aan te reiken om vanuit hun authentieke liefde en seksuele kracht samen te leven.
  Dat doe ik door ouders te begeleiden om hun kinderen te helpen openbloeien
^ Naar boven