Mannen geven, vrouwen ontvangen

In onze natuurlijke seksuele staat is het de man die de vrouw binnengaat. Hij geeft zijn seksuele energie aan haar.

In de penis van de man zijn er twee lagen:

In de stijvere laag aan de buitenkant is de opwinding ingebed. Aan de binnenkant is het zacht. Daar is de man in zijn wezen aanwezig met al zijn gevoelens van warmte, verdriet, vreugde en pijn.

Door de vrouw binnen te gaan laat hij zijn hele wezen voelen aan haar. Zo geeft hij zijn aanwezigheid, bewustzijn en liefde aan haar.

Het is een krachtige energie die bij de vrouw binnenkomt en haar diep doordringt.

 

In haar natuurlijke staat is de vrouw ontvangend en open.

Ze verlangt ernaar haar man helemaal te voelen en zich door hem te laten raken. Dat kan ze het makkelijkst ervaren als haar buitenste lagen waarin ze opwinding voelt ondergeschikt zijn aan de lagen die willen aanraken en contact willen maken. Een vrouw is dan in zichzelf vervuld. 
 
Maar door haar man in haar te voelen gaat ze nog meer open en kan alles ervaren en zich laten raken. De vervulling wordt daardoor alleen maar groter. Ze voelt zich gevuld en vervuld en kan helemaal in haar overgave gaan. Ze geeft zich over aan haar man, met al haar liefde en aanwezigheid die ze vanuit haar hart in haar vagina binnen voelt stromen. Zo laat ze haar man thuiskomen in haar.

In rust kunnen beiden dit het best ervaren. Als de penis na een tijdje in beweging komt in haar, aansluitend bij de cadans van de ontmoeting ontstaat er vanzelf een trage tango dans.

 

Maar in de ontmoeting tussen de man en de vrouw is het vaak anders.

 

Vrouwen ontmoeten een penis die opgewonden, behoeftig is en klaar wil komen.

Mannen ontmoeten een vagina die of nog niet wakker, of eisend is.

 

Deze ervaringen geven veel ellende tussen mannen en vrouwen.

 

Over de emotionele penis en vagina en over de rol van het hart binnen de seksuele ontmoeting kunt u meer lezen in de "inzichten seksualiteit".


^ Naar boven