Op aanvraag: de basis van de seksualiteit

In deze cursus leren·we·de seksuele kracht in zijn volheid verstaan.

Seksualiteit is een bron van genot en plezier, maar de seksuele ontmoeting kan veel meer geven als we er bewust en ontspannen in aanwezig zijn.
 
Er zijn heel veel redenen waarom de seksuele relatie minder is dan ze zou kunnen zijn. De voornaamste reden is dat we niet geleerd hebben hoe we met deze grote en liefdevolle kracht kunnen omgaan met onszelf en met elkaar. Daardoor hebben we de basis van de seksualiteit niet geleerd met elkaar. 
 
Zonder basis is er weinig stevigheid. Dat zien we ook in de natuur. Een boom die niet stevig geworteld is, zal vlug omvallen bij storm. Zo is het ook met onze seksuele kracht. Alleen als we een stevige verankering hebben in de basis van het seksuele geven en ontvangen, kunnen de frustraties waarin mannen en vrouwen elkaar verwijten maken, wegsmelten. Als man en vrouw sta je dan in je kracht.
 
De seksuele basis geeft je als man en als vrouw seksueel zelfvertrouwen, en het vrijen wordt heel anders. De onzichtbare snaren die tussen hart en geslacht gespannen zijn leren bespelen maakt vrijen tot een dans in jezelf en met elkaar.

Terug...

^ Naar boven