Een baby beleeft en voelt veel meer dan we denken. Tijdens zijn eerste drie levensjaren, lang voor hij kan denken, leert hij alles over zich veilig en geborgen voelen, over aanraken en aangeraakt worden. In de blikken, woorden en aanrakingen van zijn ouders leert hij de hele wereld kennen. 
 
In "je baby vertelt" lees je wat een baby en het onmondige kind tot drie jaar zou vertellen, als het kon praten. In deze jaren legt hij zijn eerste blauwdruk vast over aanraken, veilig zijn, zichzelf zijn, welkom zijn, geborgen zijn, onvoorwaardelijke liefde.  Dezelfde thema's vormen later de bedding voor ons liefdesleven: warmte en koestering, liefde geven en ontvangen, jezelf zijn in verbinding met de ander. 
 
dit boek komen alle baby's tot leven: je kinderen in hun babytijd, je eigen innerlijke baby, de baby die eens in je vader en je moeder leefde. Het kleine kind spreekt in het eerste deel in kindertaal tot je hart en vertelt het wat het binnen in zijn lichaam beleeft en hoe jou wereld als volwassene bij hem binnenkomt. Het kleine kind vertelt ook wat het nodig heeft om van zichzelf te kunnen blijven houden en zichzelf te blijven vertrouwen, zodat hij niet vervreemd van zijn innerlijke wijsheid. De woorden raken en zijn een geschenk voor elke ouder met een pasgeboren kind. Een goede start in het leven van het pasgeboren kind kan immers van grote meerwaarde zijn. 
 
Als je vanuit je hart leest zonder oordelen, maakt dit boek je liefde voor jezelf groter, je ouderschap lichter en je kinderen gelukkiger.

 
enige reacties
  
 • Ik voel doorheen je schrijven, veel oprechtheid en authenticiteit. Zijnskwaliteiten dus, waar je blijkbaar helemaal voor gaat. Dank je wel, je geeft me heel veel.
  Annick
   
 • Van het begin tot het einde heb ik het boek Je Baby Vertelt met grote interesse, emotie en enthousiasme gelezen!! In mijn hele leven heb ik geen boek gelezen die mij tot in de kern raakt zoals uw boek. Fantastisch!!! Ik blijf het boek maar opnieuw en opnieuw lezen en wil niet stoppen. Mimi
 • Naar aanleiding van je prachtige boek over het pasgeboren kind heb ik een bezoekje gebracht aan je website. Dit was kennelijk geen toeval, je school voor seksualiteit heeft mijn aandacht. Je benadering, insteek en gevoel past heel erg bij mij.
  Jolanda
   
 • Jouw boek "Je baby vertelt" raakt me zo diep dat ik slechts één bladzijde per keer kan lezen. De pijn die dit in mij veroorzaakt kan ik diep doorvoelen en daarna omzetten in liefdevolle aandacht naar mijn zoon. Jouw boek maakt me bewust van mijn grote hart, maakt me zacht, warm en liefdevol. Jouw boek opent mij. Jouw boek maakt mij een betere moeder. Dankjewel daarvoor.Jouw boek maakt me ook beter in mijn werk. Er zijn vele mensen en boeken die mij geraakt en geïnspireerd hebben, maar nog geen zoals dat van jou. Ook daarvoor, dankjewel.Ik realiseer me iedere keer als ik in de ogen van mijn kinderen kijk hoeveel ik nog te leren heb en hoe dankbaar ik ben voor hun liefde en geduld. Dagelijks wens ik de ouders waar ik mee werk hetzelfde toe… en ik geloof dat dit besef langzaam tot de wereld doordringt. Ik hoop dat jouw boek vele ouders mag inspireren en aanzetten tot een liefdevol contact met hun kind.   
  Meta
   
 • Ik ben heel erg dankbaar dat ik Maarten Ghysels heb ontmoet, van hem heb ik geleerd de liefde voor mezelf en wat ik daar allemaal moet voor doen. "Je baby vertelt" Maarten schrijft zo zacht en zonder oordeel en niet zoals zoveel boeken van zo moet het en niet anders. Neen, alles is goed, ieder in zijn eigen groeiproces. Ik voelde me na het lezen van dit boek totaal geen slechte moeder meer en was blij om te lezen waarin ik mijn kinderen tekort doe zoals mijn ouders mij tekort deden. Ik kan er nu wat aan doen. "Duurzaam Geluk" Het was voor mij heerlijk om dit boek te lezen. Het voelde als thuiskomen maar ook las ik waar ik nog aan moet werken, dat was wat lastiger maar zoals ik me nu voel heb ik het idee dat ik de hele wereld aankan en zeg dan ook kom maar op met mijn pijnen, verdriet, boosheid en angsten. Ik omarm jullie en geef jullie bestaansrecht. Ik ben Maarten heel dankbaar dat hij deze weg voor mij heeft gegaan en al zijn inzichten heeft opgeschreven.
  Karin

 

 

Terug

^ Naar boven