Het geheim van seks en liefde

 FRAGMENTEN

 
Uit: EEN KLEIN VERSCHIL MET GROTE GEVOLGEN
 

" Jullie gaan door, want je verlangt nog steeds allebei naar opwinding en een orgasme. Geleid door zijn opwinding zoekt hij je meest opwindende plekjes. Zijn hand gaat weer automatisch naar je borsten, maar nu blijft hij gelukkig om je tepels heen cirkelen. Toch ben je nu attent en gericht op wat hij doet en niet op je eigen genieten. Je bent nog  niet in de stemming voor een heel prikkelende aanraking. Je tracht je te ontspannen, maar je lichaam verstrakt. Nu ga je ook jezelf nog kritiek geven: ‘Ontspan nu toch eens en geef je over, neem de tijd om in de juiste stemming te komen’. Hij is volop aan het vrijen en heeft veel zin. Hij heeft niet in de gaten wat er met jou gebeurt, want hij zit in zijn eigen trip. Plots verleg jij zijn hand, je voelt je moedig en zegt kortaf dat je dat niet wilt.

 

De juiste stemming

Hij begrijpt er niets van. We zijn toch heerlijk aan het vrijen? 'Wat moet ik hiermee,’ vraagt hij zich vertwijfeld af, maar hij is volledig in de greep van zijn genot en verlangen naar meer opwinding. Hij legt zijn handen zachtjes tussen je dijen, zonder verder te bewegen. Maar ook hier wordt hij terechtgewezen. Hij krijgt het gevoel dat jij nooit wilt wat hij wilt. Hij voelt zich afgewezen en hoe groter zijn verlangen, hoe groter de pijn van de afwijzing. Hij vermant zich nu zoals hij dat gewend is in zijn leven. Als goede minnaar heeft hij een oplossing gevonden."  
 
Uit: GELIEFDEN KUNNEN SAMENLEVEN IN GOEDE EN LASTIGE TIJDEN
 
"Verliefden geven elkaar spontaan complimenten, lieve attenties of een klein geschenkje als uitingen van hun liefde naar elkaar. Het is dit wat  in een langdurige relatie vaak het eerste sneuvelt in de drukte en spanningen van je leven, terwijl dit nu net de noodzakelijke olie voor jullie liefdesmotor is. Seks en liefde hebben onderhoud en voeding nodig om bloeiend te kunnen blijven, zoals eigenlijk alle belangrijke relaties in je leven. Een prachtige bloementuin zal zonder onderhoud en een voedende grond na een paar jaar ook veel minder bloemen geven. Zo is het ook in de seks en de liefde. Vertel aan je geliefde welke attenties jou een bijzonder warm en geliefd gevoel geven. Een vakantie met zijn tweeën kan daarvoor een heel geschikt moment zijn. Schrijf op wat je geliefde vertelt en bewaar haar topvijf op een speciale plaats zodat je deze in tijden van crisis opnieuw kan lezen en vorm geven. Een bevriend stel vertelde me hoe ze daar de vruchten van plukten. Toen de man in het ziekenhuis lag, kwam zijn vrouw elke dag op bezoek. Hoewel het een zware en onzekere tijd was voor beiden vergaten ze de liefde niet. Elke dag knuffelden ze elkaar en gaven elkaar een echte zoen. Ze namen ook de tijd om hun handen even op elkaars hart en op elkaars onderbuik te leggen. Gebaren die hun liefde voor elkaar extra versterkten. ....."
  
Uit: SEKSUEEL ZELFVERTROUWEN ZORGT VOOR LEVENSVREUGDE
 
" Ook hier geldt dat seksueel zelfvertrouwen niet betekent dat je de perfecte geliefde en minnaar bent, integendeel. Je bent een gewone man of vrouw, die zichzelf is en zichzelf tijdens het vrijen kan accepteren met alle verschillende expressies. Je hele innerlijke team mag aanwezig zijn, alle teamleden mogen hun rol spelen, je aangepaste en veboden kanten kunnen ook samenwerken. Op deze manier hebben al hun kanten hun plaats. Ze kunnen samenwerken om je datgene te laten beleven dat je graag wilt beleven. Leven vanuit seksueel zlefvertrouwen laat je open en kwetsbaar zijn naar je geliefde. Je durft je seksuele verlangens duidelijk te maken, je angsten te benoemen en je grenzen aan te geven, ook al weet je dat dit je geliefde pijn kan doen. Je bent niet afhankelijk van de goedkeuring of waardering die je geliefde of de buitenwereld je geeft. Je voelt een stevige seksuele eigenwaarde...." 
  
Uit: HET LIEFDESCONTRACT NADER BEKEKEN
 
"In de onzichtbare bijlage bij het liefdescontract staat nog een clausule. Die luidt: "alle wensen zullen door de ander worden vervuld zonder dat hij of zij erom vraagt'. Heel het prachtige samenspel van de partners is in hun verliefdheid gebaseerd op deze regel. Dat ze in vuur en vlam staan, komt door de ander. De ander maakt hen warm en blij met al die lieve woorden en attenties. Dat maakt verliefdheid ook zo heerlijk. Je geliefde voelt automatisch al jouw wensen aan. Het maakt niet uit of de geliefden zelfvertrouwen hebben en zichzelf liefde, warmte en waardering kunnen geven. Ze krijgen alles wat ze wensen immers op een presenteerblaadje aangeboden. Seksueel zelfvertrouwen is niet nodig. De ander voelt immers alles feilloos aan en voor beiden is er op deze manier een overvloed aan liefdesgevoelens en vrijen. Maar als geliefden de moed hebben om hierover te praten met elkaar ontdekken ze dat ze op deze manier eigenlijk in een afhankelijke relatie leven. De vraag die zich nu stelt is: willen ze dat zo houden of hebben ze, nu ze hun eigenwaarde hebben ontdekt en weten hoe ze vanuit seksueel zelfvertrouwen kunnen leven, andere mogelijkheden?......."
 
 
Uit: VROUWELIJKE LIEFDE VERBINDT ALLES 
 
"Vrouwen willen verbinding maken in hun liefdesrelatie. Met alles wat in hun eigen hart leeft, willen ze verbinding maken met het hart van hun geliefde. Vanuit hun hart geven ze hun warmte, tederheid en aanhankelijkheid, maar ook hun verdriet, angst, boosheid en vele andere krachtige gevoelens. Of ze zich nu goed of slecht voelt, een vrouw laat alles vrij uit haar hart stromen. Tenminste als er geen lagen omheen zijn gebouwd waarin ze diep is gekwetst. Ze wil alleen maar ontvangen worden en het hart van haar geliefde mogen raken. Ze wil voelen dat alles wat ze vertelt bij hem binnenkomt en ze wil zich hierbij geborgen en veilig blijven voelen. Op dezelfde manier stelt ze zich ook open voor de gevoelens van haar geliefde. Dan kan ze zich ontspannen en voelt ze vanuit haar vrouwelijke natuur een vanzelfsprekend verlangen naar overgave. Een vrouw die vanuit haar vrouwelijke essentie leeft, heeft het recht om binnen te komen in het hart van een man die ervoor kiest om zijn leven met een vrouw te delen. Het is ook belangrijk dat een man dit weet, maar het blijft haar verantwoordelijkheid om dit aan haar geliefde duidelijk te maken en te vertellen wat vrouw zijn is vanuit haar hart.
Een ontvangende vagina.
Een vrouw die zich gezien voelt en die welkom is in het hart van een man, gaat vanzelf open. In haar hele lichaam en ook in haar geslacht. Opengaan is een onderdeel van haar natuur, van haar eigen ontvangende verlangen. Haar vagina gaat langzaam open als een bloem. Als haar onderste mondje lipje voor lipje opengaat, wordt haar verlangen wakker en wil ze behoedzaam aangeraakt worden........" 
 
 
 Uit: MANNELIJKE DAADKRACHT IS BETROUWBAAR
 
"Natuurlijk geeft en ontvangt een man met zijn geslacht en geeft en ontvangt hij met zijn hart, maar de belangrijkste stroming is toch het geven in seks en het ontvangen in zijn hart. Dat is de basishouding van de echte daadkrachtige man. Hij geeft aan de wereld en zijn vrouw vanuit zijn penetrerende energie, die gevend is, en hij ontvangt de antwoorden van de wereld en zijn vrouw in zijn hart. Hij is daarbij oprecht geïnteresseerd in wat ze hem te vertellen hebben. Hij is blij met alle feedback en laat die binnenstromen in zijn hart. Hij laat alle antwoorden in zichzelf bezinken. Hij toetst de woorden en daden aan zijn innerlijke waarheid, schat de intuïtieve wijsheid van de vrouw naar waarde en bekijkt zijn innerlijke waarheid opnieuw. Hij volgt niet blindelings wat zijn vrouw en de wereld zeggen. Hij past zich niet aan uit angst voor hen of om hen te behagen. Hij neemt alle antwoorden mee maar komt tot een eigen beslissing die hij in zijn vernieuwde daadkracht weer tot expressie brengt. Dit is de manier waarop zijn liefde groeit en steeds fijner afgestemd geraakt. Een vrouw merkt deze verandering en verwelkomt die met vreugde. ."
  
uit: JA IN DE LIEFDE 
 
"een vrouw krijgt haar zekerheid in de liefde. Ze kan voelen dat haar man vandaag van haar houdt, morgen ook en overmorgen ook nog. Hij zal haar intens beminnen maar ook kwetsen, ja zeker. Zolang ze samen zijn heeft ze echter de zekerheid dat hij haar echte liefde wil geven en dat ze hem ten allen tijde kan bereiken in zijn hart en hij ook zijn hartsgevoelens wil delen met haar. Zij is zijn uitverkoren geliefde, die zijn aandacht, liefde en tijd waard is. Voor haar een stevige basis om zich te kunnen ontspannen in de liefde. Elke dag wil ze minstens.....
 
Uit: JA IN DE SEKSUELE LIEFDE
 
.....en hij wil voelen dat zijn vrouw een seksuele vrouw is die ook naar seks verlangt, zowel vandaag, morgen als overmorgen. Hij wil zekerheid dat haar geslacht ook een verlangen heeft om hem te ontvangen. Hij wil tekenen die erop wijzen dat zijn vrouw ook zijn geslacht als liefde ziet. Voor een vrouw die helemaal rust heeft gevonden in haar vrouwelijke essentie, is dat geen probleem. Zij blijft immers ook in haar gewone leven in contact met haar seksuele gevoelens. Ze kan hier ook.....
 

REACTIES  VAN LEZERS

 • Dit boek was het beste valentijnsgeschenk dat we elkaar konden geven. De auteur geeft woorden aan gevoelens die ik aan mijn man maar niet duidelijk kon maken, maar die hij nu door één beeld begrijpt. Maar het is ook een eye-opener v oor mij waardoor ik ook zijn liefdesgevoelens en zijn seksuele gevoelens een evenwaardige plaats kan geven.
  Mira
   
 • We leven nu al een aantal jaren met elkaar vanuit deze altijd ja keuze. Eerst was het vreemd maar nu plukken we er echt de vruchten van. Het geeft rust en geborgenheid in onze relatie.   Als er spanningen waren klampte Elise zich altijd vast en ik trok me terug achter dikke muren. Nu hoeft dat niet meer, we zijn zeker van elkaar. Altijd liefde en altijd seks, heerlijk dank je wel om ons dit te leren.
  Ron en Elise
 • Was in eerste instantie niet van plan je boek te kopen omdat ik al zoveel boeken hierover gelezen heb. Toch kon ik 't niet laten;-) en ben inmiddels je boek voor de 2de keer aan t lezen om 't nog meer eigen te maken. 't is 'n prachtige samenvatting van mijn hele zoektocht in de liefde en seksualiteit! zeker niet alleen theoretisch. 't is heel praktisch en meteen toepasbaar. ook 't thema "overgave" staat bijzonder mooi uiteen gezet in je boek. en 't hoofdstuk over zelfvertrouwen en seksueel zelfvertrouwen is voor mij 'n nieuwe aanvulling. ben er zo enthousiast over dat ik samen met mijn man besloten heb om alledrie onze kinderen n boek kado te geven! 't is 'n waar pionierswerk voor iedereen die wil leren oprecht lief te hebben en daarin te groeien. Dank je wel vanuit mijn hart. groetjes.
  Dorothé
 • Het werkte in elk geval bij mij direct: mijn man deed een toenaderingspoging en ik dacht: ik heb eigenlijk niet enorm veel zin maar laat ik maar gewoon ja zeggen, dat moet van Maarten Ghysels... en dat was niet alleen prima maar zelfs heel fijn.
  Lizzy 
 • Er staan zoveel zaken in waar ik blij van word Maarten. Maar bovenal voel ik me zo begrepen, gezien, (h)erkend. Ik vind het heel  bijzonder hoe fijn jij dingen aanvoelt, beschrijft. Ook voor mijn kant, de kant van de vrouw. Ik herken zo veel, zaken die ik ergens wel aanvoelde en waar ik (nog) niet de juiste woorden voor vond. Of dacht dat die/ik abnormaal waren. Als die woorden er zijn krijgen die zaken meer bestaansrecht, helpt me dat om mezelf meer bestaansrecht te geven.een voorbeeld:Ik wil heel graag iets en spreek dat verlangen uit, mijn vriend zegt dat hij geen zin heeft, Ik dring aan (ik kan dat goed) en ben teleurgesteld als hij uiteindelijk toegeeft.  Dat snapte ik niet. Ik vond dat heel verwarrend en mijn vriend ook. Nu ik je boek lees begrijp ik het. Ik verlang  een man die eerlijk onderzoekt of hij al dan niet meegaat in mijn verlangen en dan beslist en bij zijn beslissing blijft hoe ik ook reageer. En mijn reacties voor mijn eigen rekening laat. Ooooh, als ik daar aan denk, een man die bij z’n eigen verlangens  blijft  en in z’n kracht staat. Zo sexy !! En ook nog wat beangstigend.
  Monik Vervliet

 

Terug

^ Naar boven