Mijn visie: 

Nieuwsberichten geven ons een vertekend beeld want in deze wereld zijn er heel veel liefdevolle en vreugdevolle krachten maar er is ook heel veel pijn. Zoals de meesten onder ons, kijk ik met afschuw naar de dagelijkse oorlogen, conflicten en machtsmisbruiken maar besef ook dat we hier allemaal verantwoordelijk voor zijn. Immers wij als mensen scheppen samen deze wereld.

 

De meeste mensen verwachten nog oplossingen van wereldleiders maar deze mensen zitten zelf in belangen verstrikt. Hoe anders is het te verklaren dat Palestina nog steeds geen erkenning heeft gekregen en dat de wereld machteloos toekijkt naar het conflict in Syrië?

De meeste mannen en vrouwen zitten ook in hun eigen leven verstrikt waardoor ze hun potentiële macht niet kunnen gebruiken. Ik ben er van overtuigd dat als mannen en vrouwen over de hele wereld een week lang in elke hoofdstad erkennning van Palestina en Israël zouden eisen, deze erkenning binnen een maand een feit zou zijn.

 

In mijn visie is de eerste stap om onze invloed en macht te beseffen dat we in vrede leven met onszelf. Ik geloof heel erg in de kracht van verandering van beneden naar boven en die begint bij onszelf.

Hoe meer mensen tevreden zijn met wie ze zijn, hoe minder ze vanuit angst moeten leven en over anderen moeten heersen en hen onderdrukken. Ze leven dan vanuit hun kracht en wijsheid en voelen zich innerlijk in evenwicht.

 

Tevreden zijn met onszelf is een diepe innerlijke beleving op alle nivo's. Het omvat alles mogen gewaarworden en voelen in ons lichaam, beseffen dat alle levenskrachten die we dagelijks in het nieuws zien, de mooiste en de meest barbaarse, ook in ons aanwezig zijn en dat wij hier de volle verantwoordelijkheid voor dragen. Het omvat ook onszelf warmte, liefde en waardering kunnen geven, niet alleen mentaal maar zodat we het ook echt kunnen voelen.  

Telkens ik iemand kan begeleiden om op deze manier dichter bij zichzelf te komen, voel ik vreugde.

 

Mensen hebben elkaar nodig en willen elkaar ontmoeten en ook in deze ontmoetingen, de miniwereld kan er veel vreugde en veel ellende zijn. Dit is een ander aspect waar ik me inzet: mannen en vrouwen begeleiden om vanuit hun openheid en kwetsbaarheid op een authentieke manier samen te leven. In mijn visie spelen de liefdes en seksuele relatie tussen paren daarin een hoofdrol. Het is mijn overtuiging dat hoe meer paren met elkaar in liefde samen leven, hoe meer vreugde en vrede er in de wereld komt. Stel je maar eens voor dat overal over de hele wereld alle conflicten tussen paren ineens zouden verdwenen zijn. Zouden we dan al niet in een heel andere wereld leven?

 

Ook kinderen zouden dan heel andere ouders zien, die samenwerken en elkaar echt steunen en hun kinderen zien in wie ze zijn. Een echte veilige wereld waarin kinderen goed kunnen gedijen.

 

Dit alles motiveert mij om mannen en vrouwen, paren en ouders te begeleiden, bundels en boeken over deze thema's te schrijven, erover te vertellen en mijn inzichten via deze site te delen.

LEVEN KAN EENVOUDIG ZIJN

MAAR WE KUNNEN HET OOK INGEWIKKELD MAKEN

De natuur toont ons de weg...

 

 

Door te ontkiemen, groeien, bloeien

en zaden te verspreiden schept

het leven vanzelf overvloed

 
^ Naar boven