Ons prille seksuele liefdesleven vertoont negen opeenvolgende fases, die nooit eerder tot in detail beschreven zijn. Tijdens deze negen fases bouwen we een krachtige seksuele blauwdruk op.

Deze heeft veel meer invloed op ons volwassen seksleven dan we vermoeden. Door opnieuw de blauwdruk uit de wikkels te halen, zien we plots verbanden en kunnen we ons bevrijden van onnodige ballast uit ons verleden.

 

Het boek toont wonderlijke verbanden aan. Het legt uit wat een juiste spiegeling is bij de verschillende ontwikkelingsfases van een kind en wat een natuurlijke en een onnatuurlijke spiegel in de gevoelens en het lichaam van een klein kind teweeg brengt. Het geeft je helderheid over alle aspecten van je eigen seksuele onderstroom.

 

 

Doe de test:

 

Je bent een baby en je luier wordt ververst. je bent naakt. Hoe kijkt je moeder/ je vader naar je geslacht? Hoe raakt je moeder/je vader je geslacht aan?

 

met liefde en warmte?

zonder echt te kijken?

afkeurend?

bezitterig?

afstandelijk?

verdrietig?

boos?

angstig?

onzeker?

bezorgd?

vernietigend?

 

wat doet deze blik en aanraking met je geslacht?

 

voelt zich gezien en welkom?

wordt koud?

trekt zich bang terug?

voelt zich verwaarloosd?

voelt zich misbruikt?

voelt zich verdrietig of boos?

 

het belang hiervan?

 

een voorbeeld: een man heeft een groot seksueel verlangen maar voelt zich vaak onzeker. Hij is sterk afhankelijk van de seksuele goedkeuring en waardering door zijn vrouw. Hij komt vlug klaar en zijn orgasme is zeer beperkt in intensiteit. In zijn fantasie is hij vaak boos op vrouwen zonder dat hij weet waarom.

Hij onderzoekt zijn onderstroom: in zijn bekken en vooral penis voelt hij heel veel spanning en angst, een dreigende angst alsof zijn penis doordrongen is van haat en afkeer. Door intens in de kramplagen van zijn penis te ademen komen oude cellulaire herinneringen naar boven uit zijn eerste levensjaren. Zijn penis voelt koud en staat stijf van angst. Zijn penis en ballen zijn volledig los van elkaar. Ook zijn ballen zijn koud en verkrampt binnenin. Dit alles voelt als compleet ontmand zijn door de blik en aanraking van zijn ouders. Zij hebben hun seksuele trauma op hem overgedragen.

 

 

Zo zijn er vele voorbeelden. Algemeen kunnen we stellen dat als je ouders niet allebei met warmte en liefde naar je geslacht gekeken hebben, maar op een andere manier en als je geslacht zich niet gezien en welkom gevoeld heeft, dit schade in de onderstroom gegeven heeft.

 

de meest liefdevolle ervaring?

 

Je mama/papa kijkt naar je geslacht met liefde en warmte, terwijl ze zelf aanwezig zijn in hun eigen hart en geslacht en hun liefde voor hun geslacht en het geslacht van de ouder van de andere sekse op dat moment kunnen voelen. ze kijken met een liefdevol hart en geslacht zonder dat ze iets van je nodig hebben.

in deze liefdevolle ervaring zal je geslacht zich helemaal veilig voelen, zich gezien voelen en bemind. Dit vormt een begin voor een stevige seksuele eigenwaarde.

 

 

 

 

 

 

^ Naar boven