DE  VROEGKINDERLIJKE SEKSUELE ONTWIKKELING EN HAAR INVLOED OP ONS VOLWASSEN LIEFDESLEVEN

 

dit e-book is ontstaan als een cursus voor lichaamsgerichte psychotherapeuten, gespecialiseerd in seksualiteit, vandaar het typische taalgebruik, dan het voor andere lezers minder toegankelijk maakt.  

 

waarschuwing:

In onze vroegste kinderjaren zijn zowel vrouwen als mannen vaak getraumatiseerd in hun prille seksualiteit.

Als je seksueel misbruikt bent en je wonden zijn nog niet geheel geheeld, dan raad ik je ten zeerste af om dit boek te lezen. De kans is immers zeer groot dat het je meer kwaad doet dan je wonden heelt. Je leest de woorden dan immers vanuit je trauma, ziet andere verbanden en raakt verward. Dit kan alleen maar schade geven.

Vroegkinderlijke belevingen zitten vaak in onbewuste lagen weggestopt. Het kan ook dat tijdens het lezen van het boek een trauma zich opent dat nog onbekend is of niet volledig geheeld is. Stop dan met het lezen van dit boek en bescherm jezelf. neem tijd om deze wonde zelf of met hulp te helen. Ook hier kan je niet lezen wat er werkelijk staat en worden de woorden vanuit het trauma gelezen. 

 

Dit e-book is ook alleen interessant voor mensen die in hun lichaam leven of in hun lichaam willen leven. het woordgebruik komt immers vooral vanuit de lichaamsbeleving.

Voor mensen die in hun hoofd leven, zal mijn taal moeilijker te verstaan zijn en bovendien is de kans groot dat ze mijn manier van kijken als wereldvreemd en onwetenschappelijk ervaren.    

 

Dit boek neemt je mee naar de diepste lagen in jezelf, de lagen waar jij je seksuele eigenwaarde hebt opgebouwd, je seksuele schaduwlagen en je seksuele verlangen. Het is een confronterend boek en kan je tegelijk de weg wijzen naar veel heling. 

 

Onze seksuele ervaring bestaat uit een bovenstroom en een onderstroom: 

 

De bovenstroom: als we vrijen met onszelf of een geliefde zijn we op de bovenstroom afgestemd. Dit is de laag waarin we ons richten op onze opwinding en seksuele prikkels. we vrijen met een doel: zo veel mogelijk genot opwekken en uiteindelijk een orgasme beleven. 

 

De onderstroom: wat gebeurt er onder de laag van opwinding in je geslachtsdelen? welke gewaarwordingen voel je in je bekken en je geslachtsdelen, welke gevoelens kom je daar tegen en welke overtuigingen zijn daaraan gekoppeld. Af en toe vang je er tijdens het vrijen hiervan een glimp op, maar meestal duwen we deze gevoelens weg om bij onze opwinding te blijven. Zoals de onderstroom in een zee heel belangrijk is, zo is ook de onderstroom in ons liefdesleven veel belangrijker dan we denken.

Deze onderstroom  kan je ook leren kennen door te voelen in je niet opgewonden geslachtsorganen.

 

Als je hier niet zoveel voelt, ben je zoals de meeste mensen. Ze voelen weinig levendigheid en stroming in het weefsel van hun niet opgewonden geslachtsorganen. Dit is niet zo vreemd. Ze voelen ook weinig innerlijke levendigheid in hun lichaam en de andere organen.

 

over het ontstaan van de bovenstroom en de onderstroom kan je alles lezen in mijn e-book. 

 

 

 

een tipje van de sluier: er valt heel veel te ontdekken als je er tijd voor neemt en nieuwsgierig naar bent.

een grondig weefselonderzoek van je geslachtsdelen: .

voor de mannen: teelballen-prostaat-bekkenbodemspieren--peniswortel-penis

voor de vrouwen: eierstokken-eileiders-baarmoeder-baarmoedermond-vagina-schaamlippen 

 

voor elk onderdeel stel je volgende vragen: 

*Voel ik me veilig en geborgen in mijn bekken en geslachtosorganen?

*Kan ik mijn eigen geslachtsorganen warmte, liefde en erkenning geven? Als dat zo is, dan voel je er stroming in dwz dat er warmte en andere voeding in het weefsel naar binnen kan en afvalstoffen naar buiten. je geslachtsdelen voelen dan vol ipv gespannen of leeg. 

*Voel je een krachtige aanwezigheid doorheen je geslachtsdelen, of meer een gevoel van macht of onmacht?

*Is er meer ontspanning of spanning in het onderzochte weefsel?  

*Moeten je geslachtsdelen ergens aan voldoen? heb je er een oordeel over? doe je tijdens het vrijen je best? Ben je vooral bezig om naar een orgasme toe te werken of kan je je overgeven aan het weefsel, wat erin ook te beleven valt?

 

Al deze krachtenvelden en nog veel meer, leven in de onderstroom van onze seksuele ervaring!!!

 

Veilig, geborgen, erkend, bemind? Wanneer hebben we dit voor het eerst in ons leven in ons lichaam en onze weefsels ervaren? 

 

Toen we als baby in de luiers lagen en verschoond werden voelden we de blik en de aanraking van onze ouders naar ons lichaam, ons hart, onze buik, onze onderbuik, onze billen, geslachtsdelen en het hele bekken binnenkomen. Deze blik en aanrakingen maken een diepe indruk op ons, ook al hebben we daar later geen herinnering meer van, komen deze indrukken diep in ons binnen.  

 

in de eerste zes levensjaren leggen we de belangrijkste blauwdruk voor onze onderstroom en dus voor onze beleving in ons liefdesleven.

Door onze eigen onderstroom te kennen, kunnen we veel liefdevoller aanwezig zijn in het vrijen en veel intenser voelen en genieten. Deze onderstroom bepaalt onze seksuele eigenwaarde en ons seksueel zelfvertrouwen en vormt de basis voor onze bovenstroom die ons verlangen reguleert.

 

MAAR: Als je seksuele verlangen groter is dan je seksuele eigenwaarde blijf je levenslang een jongen of een meisje. je kunt geen volwassen man of vrouw zijn omdat je eigenwaarde afhankelijk blijft van de waardering door de andere sekse. 

 

Ons prille seksuele liefdesleven vertoont zeven opeenvolgende fases, die nooit eerder tot in detail beschreven zijn. Tijdens deze zeven fases bouwen we een krachtige seksuele blauwdruk op.

Deze heeft veel meer invloed op ons volwassen seksleven dan we vermoeden. Door opnieuw de blauwdruk uit de wikkels te halen, zien we plots verbanden en kunnen we ons bevrijden van onnodige ballast uit ons verleden.

 

Het boek toont wonderlijke verbanden aan. Het legt uit wat een juiste spiegeling is bij de verschillende ontwikkelingsfases van een kind en wat een natuurlijke en een onnatuurlijke spiegel in de gevoelens en het lichaam van een klein kind teweeg brengt. Het geeft je helderheid over alle aspecten van je eigen seksuele onderstroom.

 

 

weet-je-dat

 

Weet je dat we in onze gewone manier van vrijen onze seksuele hulpmotor gebruiken en niet onze echte krachtige natuurlijke seksmotor? deze zit immers opgesloten in onze bekkenkooi. 

 

Weet je dat we meestal met een onvervuld hart en een onvervuld geslacht vrijen en hopen dat vrijen ons de vervulling zal geven, die we vanuit onszelf niet hebben. 

 

Weet je dat als we ons niet veilig, geborgen, gezien en erkend voelen in onszelf, we dit van onze geliefde verwachten terwijl we dit tegelijk niet kunnen ontvangen.

 

Weet je dat vele mannen te vlug klaarkomen en vele vrouwen moeite hebben met het bereiken van een orgasme zonder dat ze beseffen waar dit vandaan komt? 

 

Weet je dat de meeste mensen, vooral mannen, slechts een heel beperkt orgasme beleven, terwijl het zoveel grootser kan? 

 

Weet je dat het één van de grootste taboes is om je voor te stellen dat je ouders aan het vrijen zijn om jou te verwekken, maar dat dit taboe je juist afsnijdt van je diepste wortels.

 

Weet je dat, vanuit onze natuur een man vrijt vanuit zijn teelballen en een vrouw vanuit haar eierstokken-baarmoedercomplex en dat dit een veel krachtiger seksuele energie geeft. Dit zijn onze natuurlijke seksbron.

 

Dit en veel meer ontdek je in dit nieuwe gratis e-book.

 

 

 

 

Dit boek is gratis zodat iedereen, die interesse heeft voor dit onderwerp, dit kan lezen. Klik op de cover om het boek te bestellen. U ontvangt de digitale versie als bijlage bij een e-mail. 

 

ps na invoer persoonsgegevens verschijnt "betaalwijze: overboeking" uiteraard is dit hier niet van toepassing: het is gratis, dat zie je ook bij de afrekening

 

Is dit boek iets voor jou? dit boek is alleen iets voor jou als je nieuwsgierig bent naar de diepste lagen in jezelf die te maken hebben met je prille kinderjaren. Als je deze lagen wilt kennen en helen, zal dit boek je heel veel inzichten geven. 

 

Doe de test:

 

Je bent een baby en je luier wordt ververst. je bent naakt. Hoe kijkt je moeder/ je vader naar je geslacht?  Hoe raakt je moeder/je vader je geslacht aan?  

 

met liefde en warmte?

zonder echt te kijken?

afkeurend?

bezitterig?

afstandelijk?

verdrietig?

boos?

angstig?

onzeker?

bezorgd?

vernietigend?

 

wat doet deze blik en aanraking met je geslacht? 

 

voelt zich gezien en welkom?

wordt koud?

trekt zich bang terug? 

voelt zich verwaarloosd? 

voelt zich misbruikt? 

voelt zich verdrietig of boos? 

 

het belang hiervan? 

 

een voorbeeld: een man heeft een groot seksueel verlangen maar voelt zich vaak onzeker. Hij is sterk  afhankelijk van de seksuele goedkeuring en waardering door zijn vrouw. Hij komt vlug klaar en zijn orgasme is zeer beperkt in intensiteit. In zijn fantasie is hij vaak boos op vrouwen zonder dat hij weet waarom.  

Hij onderzoekt zijn onderstroom: in zijn bekken en vooral penis voelt hij heel veel spanning en angst, een dreigende angst alsof zijn penis doordrongen is van haat en afkeer. Door intens in de kramplagen van zijn penis te ademen komen oude cellulaire herinneringen naar boven uit zijn eerste levensjaren. Zijn penis voelt koud en staat stijf van angst. Zijn penis en ballen zijn volledig los van elkaar. Ook zijn ballen zijn koud en verkrampt binnenin. Dit alles voelt als compleet ontmand zijn door de blik en aanraking van zijn ouders.  Zij hebben hun seksuele trauma op hem overgedragen. 

 

 

Zo zijn er vele voorbeelden.  Algemeen kunnen we stellen dat als je ouders niet allebei met warmte en liefde naar je geslacht gekeken hebben, maar op een andere manier en als je geslacht zich niet gezien en welkom gevoeld heeft, dit schade in de onderstroom gegeven heeft.

 

de meest liefdevolle ervaring? 

 

Je mama/papa kijkt naar je geslacht met liefde en warmte, terwijl ze zelf aanwezig zijn in hun eigen hart en geslacht en hun liefde voor hun geslacht en het geslacht van de ouder van de andere sekse op dat moment kunnen voelen. ze kijken met een liefdevol hart en geslacht zonder dat ze iets van je nodig hebben.

in deze liefdevolle ervaring zal je geslacht zich helemaal veilig voelen, zich gezien voelen en bemind. Dit vormt een begin voor een stevige seksuele eigenwaarde.    

 

 

 

 

 

^ Naar boven