De vervullende man-vrouwrelatie

 

 
Nadat ieder de vervulling in zichzelf heeft vorm gegeven komen ze in een fase waarin ze kunnen ervaren wat de man-vrouw relatie hen als rijkdom kan geven. Het ervaren van een levendig lichaam verandert heel veel in hun persoonlijke leven en in hun relationele leven. Pas nu kunnen ze zien dat ze al die jaren hun leven hebben gevuld met zaken uit de buitenwereld omdat er binnenin zo'n leegte was. Ieder wordt nu meer vervuld in zichzelf. Dit gebeurt niet zomaar vanzelf. Het is een heel intens proces waarbij vaak in hun lichaam vele oude pijnlagen, verdriet en angst worden aangeraakt en opgeruimd.
 
De veranderingen zijn heel omvattend. Mensen die meer vervuld zijn in zichzelf zijn in hun behoeften en verlangens minder afhankelijk van de buitenwereld en van elkaar. Ze leven niet meer vanuit een gevoel alsof ze niet genoeg krijgen en steeds meer nodig hebben om vervuld te raken. Mannen en vrouwen worden dan twee autonome mensen die leren vanuit zichzelf te praten in plaats van te reageren op elkaar. De vervulling zit in henzelf. Ze zijn niet afhankelijk van de bevestiging, liefde en waardering die de partner geeft. Ze engageren zich vanuit zichzelf om zowel hun hartsliefde als seksuele liefde gelijkwaardig uit te wisselen met elkaar. Alles wat ze ontvangen van elkaar komt bovenop een vervuld gevoel in zichzelf. Ze leven vanuit rijkdom met elkaar.   
Als man en vrouw hetzelfde groeiproces aangaan, geeft dit veel verdieping in de relatie, waardoor zich nieuwe mogelijkheden openen.
 
Als echter één van beiden in zo'n groeiproces komt en de ander niet, betekent dit heel vaak het einde van de relatie. Er is immers een onoverbrugbare kloof ontstaan in de manier waarop beiden met zichzelf, de partner en de wereld omgaan.


^ Naar boven