Maarten Ghysels

 

 geboren 13-06-51

 

 

 

 

       een man

 

Ik ben een man die een hele ontwikkelingsweg in zijn leven heeft afgelegd om vanuit zijn innerlijke liefde, wijsheid en kracht te leven.

Ik vind het nu heerlijk om vanuit mijn authentieke daadkracht in het leven te staan en vandaaruit, gesteund door mannen, in ontmoeting met vrouwen te zijn. Ik hou ervan om man te zijn en ik hou van vrouwen, voor wie zij zijn.

 

Ik vind het heerlijk om met een vrouw samen te leven en mijn liefde met haar te delen. Man en vrouw zijn past zowel in het delen van liefde als het bedrijven van de liefde naadloos bij elkaar. Na jaren twijfels en zoeken hierover kan ik dat nu beleven.

 

Ik ben, net als iedereen, bezig om elke dag mijn leven opnieuw te verwerkelijken en ik draag mijn steentje bij aan de gemeenschap waarvan ik een deel ben. Bij elke school vertel ik meer over mijn ontwikkeling, zowel persoonlijk, in intieme relaties en in mijn seksualiteit. 

 

 • een therapeut

  Ik ben klassiek geschoold als psychiater-relatietherapeut en seksuoloog en tevens geschoold als lichaamsgericht psychotherapeut en sexual-grounding therapeut (=seksueel lichaamspsycho-therapeut) en tot 2016 heb ik meer dan vijf en dertig jaar mensen begeleid om het beste uit hun leven te halen.
  Meer weten over mijn professionele achtergrond: klik hier.
   
  Vanuit mijn unieke combinatie aan opleidingen werk ik op een holistische manier. Dit geeft vele mogelijkheden om wegen aan te reiken naar het best mogelijke leven voor ieder persoon, zowel persoonlijk als in hun liefdes-en seksuele leven. 
    
  Mijn leidraad daarbij: zichzelf echt leren kennen, onnodige ballast loslaten en nieuwe wegen leren zien naar een leven zoals ze het graag willen.  Ik ben daarin een deskundige en zeer ervaren gids die paden kan zichtbaar maken die ze zelf niet  zien en hen valkuilen kan tonen die ze nog niet kennen. Zo kunnen ze vanuit meer  zelfvertrouwen en liefde voor zichzelf hun liefde op een authentieke manier met hun geliefden en kinderen delen. 
  Meer over mijn visie: klik hier 
   
 • een pionier en onderzoeker

  Al meer dan twintig jaar doe ik onderzoek naar de vele aspecten van onze seksualiteit. Samen met een bevriende groep therapeuten, die zelf ook mensen in hun seksualiteit begeleiden, doorvoelen we, ervaringsgericht,   ons complete liefdesverhaal en onze erotische geschiedenis vanaf onze conceptie tot op ons sterfbed. Een zeer boeiend onderzoek in bewuste en vooral diep weggestopte onbewuste lagen. 
   
 • een schrijver

  sinds ik met pensioen ben, heb ik veel tijd om te schrijven. Ik schrijf over gelukkig zijn, over seks en liefde, over ouderschap, over het helen van oude wonden uit de kindertijd, over de rechten van het klein kind, over zijn seksuele rechten, over seksueel misbruik en seksuele verwaarlozing en over vele andere thema's zoals beschreven in mijn boeken en bundels.  Ik heb jarenlang artikels geschreven voor het tijdschrift Change voor de rubriek "liefde en seksualiteit". Ook voor het tijdschrift MINI, een tijdschrift voor jonge ouders, had ik jarenlang een vaste rubriek in elk nummer: "de hartenwens van een prille mens" 

 • een docent, trainer en verteller

  Ik heb opleidingen gegeven en bijscholingen voor diverse instituten vanuit een holistische visie. 
  Ik ben een verteller, heb lezingen en huiskamerbijeenkomsten gegeven over alle levensthema's zowel voor kleine als grote groepen.  

 • mijn missie

  Mensen wegen aanreiken om het beste uit zichzelf te halen. Als mensen het beste uit zichzelf halen leven ze in hun lichaam en in vrede met zichzelf. Zo blijven ze levenslang de beste vriend van zichzelf. Ze zijn gelijkwaardig aan anderen en tegelijk uniek, een voorwaarde om diepe vriendschappen met andere mensen te kunnen beleven. Meer weten: klik hier 
   
  Dat doe ik door mannen te steunen om vanuit hun mannelijke daadkracht te leven.
  Dat doe ik door vrouwen de weg te wijzen naar hun authentieke vrouwelijke ontvankelijkheid en liefde
  Dat doe ik door paren wegen aan te reiken om vanuit hun authentieke liefde en seksuele kracht samen te leven.
  Dat doe ik door ouders te begeleiden om hun kinderen te helpen openbloeien
^ Naar boven