klas 3 Vrijen is seksueel ontmoeten met basis

Slaapkamerklas 3 : Vrijen is seksueel ontmoeten met een basis in mezelf.

 

In deze slaapkamer zien we mannen en vrouwen die met elkaar een heel proces hebben doorgemaakt. Of hun vrijen was saai geworden en ze vroegen zich af of er niet meer mogelijk was, of ze waren bewuster gaan leven waarbij ze opnieuw de innerlijke gevoeligheid in hun lichaam ontdekten, of ze maakten een crisis in hun relatie mee waarbij ze verlangden naar een intiemere en intensere relatie. Om wat voor reden ook deze mannen en vrouwen hebben gekozen voor een diepere seksuele relatie, waarbij ze de onvrede niet bij de ander neerleggen maar naar het gemis in zichzelf zijn gaan kijken.
 
We zien hen in hun dagelijks leven aandacht geven aan de innerlijke beleving in hun lichaam. Ze doen lichaamsoefeningen, yoga, chiqong, ze nemen shiatsu therapie sessies of andere lichaams- of energetische therapie waarbij ze ontdekken hoeveel blokkades en spanningen ze in hun lichaam en vooral in hun bekken voelen, zonder zich daar vroeger van bewust te zijn. Ze ontdekken manieren om de innerlijke gevoeilgheid in hun seksuele organen groter te maken (zie inzicht), zodat ze levendige seksuele organen hebben ook als ze niet seksueel opgewonden zijn. Ze hebben daarbij het inzicht verworven dat prikkels die van de buitenkant komen, nooit een diepe vervulling kunnen geven als het innerlijk weefsel niet vol leven is. Elke dag geven ze er individueel aandacht aan om de levendigheid in hun seksuele organen groter te maken. Ze gaan de seksuele kooi openmaken waarbij ook veel seksueel verdriet, pijn en boosheid vrijkomt. Het is de pijn die zich al jaren opgestapeld heeft toen ze eerst als kind, daarna als man en vrouw in hun seksualiteit niet gezien en begrepen werden. Door dit vrijkomen komt er ook ruimte vrij om hun geslachtsdelen en bekken binnen in echt te voelen.
 
Het vrijen met elkaar heeft daardoor heel nieuwe mogelijkheden gekregen waarbij ze niet langer afhankelijk zijn van de vraag of ze allebei zin hebben om te vrijen, vrijen kan nu altijd. Ze vrijen zowel als ze blij zijn met elkaar, als wanneer ze verdrietig of boos zijn, want in hun vrijen is er plaats voor alle gevoelens. Immers zij vrijen met elkaar om elkaar innerlijk in hun geslachtsdelen te ontmoeten en aan te raken. In dit vrijen mogen alle lagen in hun geslachtsdelen worden aangeraakt. Zowel de pijn, woede, angst als de opwinding en het genot mogen ze in de seksuele organen tijdens het seksueel samen zijn voelen. Ook de liefde in hun seksuele organen die jarenlang weggestopt was komt tot leven. Daardoor kunnen ze altijd vrijen, in welke stemming ze ook zijn. Beide herstellen daardoor hun seksuele kracht en kunnen deze in gelijkwaardigheid naar elkaar vorm geven. De man voelt nu een levendige en gevulde penis en levendige ballen. De penis is niet meer hongerig en behoeftig naar seks. Het is een voelende penis die ernaar verlangt om aangeraakt en gezien te worden en zich te laten voelen. Het is een penis die opnieuw zijn natuurlijke kwaliteiten krijgt en wil geven. Dit geeft de man zelfrespect en seksueel zelfvertrouwen. Hij gaat de vrouw binnen om de vrouw binnenin te voelen en overal aan te raken en haar met zijn aanwezigheid te raken. De opwinding staat hierbij niet op de eerste plaats. Voor de meeste vrouwen is dit ook veel vervullender. De vrouw, met een voelende vagina, kan binnen in haar lichaam haar bekken en geslacht veel meer voelen en hierin aanwezig zijn. Ze is vervuld in zichzelf. Vrijen met de man hoeft niets te compenseren. Ze kan meer ontspannen en ervaren dat haar lichaam opengaat en echt verlangende kwaliteiten heeft. Ze hunkert niet meer naar vulling of naar genot, maar is op ontmoeting afgestemd. Dit geeft haar zelfrespect en seksueel zelfvertrouwen. Ontvangend zijn is heel anders dan behoeftig zijn om gevuld en bevredigd te worden. Ze kan de man helemaal voelen en vanzelf gaat ze daarbij de man innerlijk omarmen en haar liefde geven zodat de man kan thuis komen in haar zoals zij thuis komt in de armen van haar man. Het gaat om een ontmoeting waarbij innerlijke lagen mogen worden aangeraakt. Het zijn heel intense ervaringen als mannen en vrouwen op deze manier open en kwetsbaar zijn naar elkaar. Daardoor lossen een aantal knelpunten met elkaar op, omdat de man/vrouw verschillen verdwijnen. De seksuele ontmoeting is nu niet meer afhankelijk van zin hebben in vrijen. Op deze manier is de natuurlijke seksuele basis tussen mannen en vrouwen weer hersteld.
 
Mijn cursus "de basis van seksualiteit" helpt je de ervaringen van klas 3 eigen maken.  
Voor de uitgebreide tekst klik de onderstreepte tekst aan.Klas drie.
 
Inzichten bij klas drie:

 
 klik hier om terug te keren naar: Hoe doen we het met elkaar?


^ Naar boven