De penis die gericht is op opwinding en de voelende penis

De penis die gericht is op opwinding...
De voelende penis. 
 
 

Om het verschil duidelijk te maken kunnen we ons het best voorstellen dat onze penis, net als wijzelf als mens, een heel leven meemaakt.

Bij onze geboorte is het een plekje dat heel gevoelig is en vol levensenergie. Er is geen enkel plekje in ons lichaam met deze zelfde gevoeligheid. Als deze gevoeligheid op een natuurlijke manier behouden blijft, dan hebben we als volwassen man een voelende penis die ook opgewonden kan zijn. Dit is wat ik de voelende penis noem.
Maar tijdens onze kindertijd maakt onze penis veel ervaringen mee. Hij kan welkom zijn, of genegeerd worden. Allerlei oordelen, gedachten, verlangens, angsten en fantasieën van onze ouders worden op onze penis geprojecteerd. Je zou kunnen zeggen dat de penis meeluistert en mee reageert. Tijdens de puberteit wordt de penis met seksuele hormonen overstroomd. Het gevoel van opwinding gaat daardoor overheersen. De meeste volwassen mannen raken hierop zo geconditioneerd dat het enige wat ze nog in hun penis voelen opwinding is. Deze opwinding lijkt er automatisch te zijn. Dit is de penis die op opwinding is geconditioneerd.

 

De voelende penis: In zijn dagelijks leven ervaart een man zijn penis als  levendig, stromend en vol energie als hij slap is. Hij voelt zijn innerlijke kracht en levensenergie. Hij kan ervaren dat alle gevoelens en ervaringen die zijn penis tijdens zijn leven heeft meegemaakt hierin aanwezig zijn. Het is een krachtige, aanwezige en gevende energie.

Bij opwinding blijft deze levendigheid het basisgevoel in zijn penis.

In de buitenste lagen komt er alleen een dimensie bij die de penis stijf maakt.

Als de man de vrouw binnengaat blijft hij zijn totale levensenergie voelen. Hij is met zijn aandacht in dit gevoel, hij is verbonden en gericht op zijn levensenergie die hij bij zijn vrouw binnenbrengt. Zijn opwinding is daar een onderdeel van en er ondergeschikt aan. Hij wil de vrouw immers seksueel ontmoeten en innerlijk aanraken.

Voor de vrouw voelt dit als een krachtige aanwezige stroom levensenergie die haar lichaam binnenkomt. 

 
De penis die op opwinding is geconditioneerd. 
In je dagelijks leven ben je je als man niet bewust van de levendigheid en energie in je penis. In slappe toestand ervaren de meeste mannen dan ook hun penis als levenloos, leeg en afwezig. Dat komt omdat ze deze fijnere gevoelens niet meer kunnen onderscheiden, zozeer zijn ze op opwinding gericht.

Bij opwinding komt de penis helemaal tot leven. Het is de opwinding die de penis levend maakt.

Deze penis is bij het binnengaan van de vrouw vol spanning en opwinding. Het is vaak een heel harde penis. Het is een behoeftige penis, die wil ontladen en de vrouw nodig heeft om wrijving te ervaren en klaar te komen. Deze penis kan met zijn stijfte de vrouw wel vullen en ook seksueel klaar laten komen, maar geen vervulling geven omdat er weinig bewustzijn en liefde in de penis is. De vrouw kan in deze penis niet voelen dat ze haar man ontmoet en kan daardoor ook haar hele seksuele liefde niet geven.

Het is deze behoeftige penis die tussen mannen en vrouwen vaak een bron van vele conflicten en teleurstellingen is.


^ Naar boven