De voelende of de geconditioneerde vagina

Om het verschil duidelijk te maken tussen een voelende vagina en een geconditioneerde vagina, kunnen we ons best voorstellen dat onze vagina, net als wijzelf, een heel leven meemaakt. Bij onze geboorte is dit plekje heel gevoelig en vol levensenergie. Er is geen enkel plekje in ons lichaam met deze zelfde gevoeligheid. Als deze gevoeigheid op een natuurlijke manier behouden blijft dan hebben we als volwassen vrouw een voelende vagina die ontvangend is in haar natuur, en ook genot en opwinding kan voelen. Dat is wat ik de voelende vagina noem. Maar tijdens de kindertijd maakt de vagina vele ervaringen mee. Zij kan welkom zijn of genegeerd worden. Allerlei oordelen, gedachten, verlangens, angsten en fantasieën van onze ouders worden op onze vagina geprojecteerd. Je zou kunnen zeggen dat de vagina meeluistert en mee reageert. De meeste meisjes verliezen daardoor hun contact met de ontvangende kwaliteit van hun vagina. Ze werden ontmoedigd om open en ontvankelijk te zijn. Ze werden ontmoedigd om in hun vagina aanwezig te blijven. In de puberteit wordt hun lichaam en hun geslacht doordrenkt met seksuele hormonen. In de vagina komt nu het gevoel van opwinding, bovenop alle andere conditioneringen. Bij sommige vrouwen kan dit gevoel zo gaan overheersen dat ze volledig op opwinding geconditioneerd raken, en andere gewaarwordingen niet meer ervaren. Bij vele vrouwen blijft er een mengeling van angst en opwinding bestaan. Dit zijn ook de vrouwen die uit zichzelf niet zo gaan vrijen maar eerst moeten opgewonden raken. Vaak is er een gevoel van onvoldaanheid en leegte, dat door de ontmoeting met de penis gevuld en vervuld moet worden.
De vrouw die niet geleerd heeft om open en ontvangend te zijn, kan wel opwinding, genot en klaarkomen ervaren maar in haar zelf is er een gemis aan echte vervulling in zichzelf. Dit is wat ik de geconditioneerde vagina noem.
 
De voelende vagina:De vrouw voelt in haar dagelijks leven een levendige vagina en een levendig bekken. Ze voelt een krachtige stroom van levensenergie die naar binnen is gericht. Ze is daarin volledig aanwezig met al haar ervaringen van vreugde en van pijn. De vrouw voelt zich in haar vagina vol en ledig tegelijk. Ze is volledig. Ze is erin vervuld en kan voelen dat ze open en ontvangend is.
Bij opwinding blijft deze basis van levendigheid en ontvankelijkheid aanwezig, er komt alleen een laag bij waarbij haar vagina nat wordt en haar schaamlippen gaan zwellen wat een gevoel van opwinding geeft en haar ontvankelijkheid alleen maar groter maakt.
Als de penis binnenkomt blijft de vrouw aanwezig in haar vagina, ze voelt haar levensenergie en de liefde in haar vagina. Ze wil de man ontvangen en innerlijk aanraken.
De ontmoeting en ontvankelijkheid is de basis, het genot komt er bovenop. 
De geconditioneerde vagina: Tijdens haar dagelijks leven is de vrouw er zich niet van bewust dat ze een vagina heeft. Ze voelt daar weinig of niets, het is daar levenloos en vaak koud. Bij opwinding verandert dit bij de meeste vrouwen. Haar vagina komt tot leven. Soms zelfs heel hongerig. Vanuit de leegte in zichzelf verlangt ze ernaar om gevuld te worden. Ze verlangt naar prikkels die haar nog opgewondener en natter maken. De prikkels en opwinding nemen haar helemaal mee. Het is een hongerige vagina, die wil ontladen en de penis nodig heeft om op de wrijving klaar te komen. Deze vagina kan samen met de geconditioneerde penis veel genot ervaren, en intens genieten van klaarkomen. De vervulling zal meestal slechts van korte duur zijn, omdat de basis niet ingevuld is. Er heeft geen wezenlijke ontmoeting en uitwisseling plaatsgevonden tussen de vagina en de penis, tussen de seksuele vrouw en de seksuele man. Bovendien heeft deze vrouw haar wezen van ontvangen geen invulling kunnen geven, waardoor ze ook haar gevende liefde in haar vagina niet heeft kunnen ervaren.


^ Naar boven