klas 2 Vrijen in een streven naar opwinding en genot

Slaapkamerklas 2: vrijen is zoeken naar geborgenheid, wederzijdse prikkels, lust en opwinding.

 
We zijn nu in slaapkamers waarin zowel de man als de vrouw hun seksuele verlangens willen afstemmen op elkaar.  De meeste paren vrijen op deze manier en de helft hiervan heeft een goede afstemming gevonden, maar de andere helft leeft in vertwijfeling en seksuele onvrede met elkaar.
 
We kijken mee in zes verschillende slaapkamers.  
 
In de eerste slaapkamer zien we een stel dat intens geniet van het vrijen met elkaar. Ze vrijen heel regelmatig want het vrijen ontspant hen, geeft hen verbinding en versterkt hun levenslust. Ze verstaan de kunst van de seksuele liefde waarbij de vrouw zich tijdens het vrijen ook bemind blijft voelen door de penis van haar man en de man voelt dat zijn vrouw echt van zijn penis houdt en hem met aandacht en liefde verwent. Op deze manier zijn voor beiden de belangrijkste aspecten voor een vervullend vrijen aanwezig.
Ze praten veel met elkaar over wat ze binnenin zichzelf gewaarworden tijdens het vrijen, over hun verlangens en hun angsten.
Ze leven in hun relatie vanuit hun "ja"  naar elkaar. Als één van beiden behoefte heeft aan aandacht en geborgenheid, of aan vrijen, geven ze dit prioriteit. Als één van hen zin heeft om te vrijen en de ander niet, gaan ze vrijen en zoeken naar manieren die voor allebei goed voelen. Als één van beiden nood heeft aan aandacht en geborgenheid en de ander niet, nemen ze er tijd voor om in geborgenheid samen te zijn. Op deze manier is er zekerheid in de liefde en zekerheid in het vrijen, en aan beide verlangens hechten ze evenveel waarde.   
 
 
In de tweede slaapkamer zien we een man en vrouw zoeken om hun verlangens en grenzen af te stemmen op elkaar:   
We zien een man en vrouw die met heimwee terugkijken op hun eerste huwelijks jaren: toen was hij wel attent naar mij, luisterde hij naar mij en pakte me in zijn arm. Toen legde ze wel spontaan haar hand op mijn penis en wreef met haar lichaam zachtjes tegen me aan.
Maar nu is dat voorbij. Ze zijn teleurgesteld in elkaar. Zij verwijt hem een gebrek aan liefde, hij verwijt haar dat ze te weinig tijd maakt om te vrijen.
Als ze met elkaar praten komen ze niet verder dan vertellen waarom het zo druk is, dat hij haar echt wel aandacht geeft, dat ze echt wel wil vrijen als de sfeer goed is enz.... maar daar blijft het bij.
Ze vrijen af en toe. Hij neemt er meestal initiatief toe, en zij laat zich verleiden als de sfeer goed is, als er niets is wat nog moet worden uitgepraat, als de kinderen stil zijn, als haar vriendin haar niet nodig heeft, als haar man haar zacht aanraakt en niet zo vlug naar haar borsten grijpt. Hij doet zijn best om zo lief mogelijk te zijn want hij weet dat één verkeerd woord, één verkeerde beweging plots een einde kan maken aan het vrijen. Zij voelt zich niet meer zeker in de liefde en hij heeft geen zekerheid meer in het vrijen. Ze vrijen wel en zij bepaalt wat er wel en niet kan. Hij past zich aan maar droomt van een vrouw die vrijer is en alles wil uitproberen. Hij is blij dat ze eindelijk weer eens vrijen. Hij voelt dat hij te weinig kan vrijen en daardoor is zijn hunkering ook zo groot. Hij is behoeftig en verlangt naar opwinding en klaarkomen. Hij probeert het haar naar de zin te maken, en zij gaat hierin mee. Ze geniet er ook van, voelt zich ook steeds meer opgewonden worden. Ze raken elkaar aan om elkaar op te winden en nog meer te prikkelen zodat ze klaarkomen. Hun lichamen verkrampen, ontspannen in een golf van genot. Hij voelt zich nu teder en zacht en zijn hart gaat open. Hij vertelt lieve woorden maar na een tijdje valt hij in slaap. Zij heeft ook genoten vooral van de innigheid maar ze heeft zich door zijn penis niet bemind gevoeld. Ze voelde een hongerige penis binnenin haar vagina. Ze kwam klaar maar voelde de liefde in haar niet stromen. Maar ze is tevreden en ontspannen. De volgend ochtend ligt hij naast haar met een erectie. Hij zou alweer kunnen vrijen, zij moet er niet aan denken. Ze verlangt ernaar even in zijn armen te liggen maar niets meer dan dat. Zij staan op en gaan aan de slag tijdens de dag. Noch de vrouw, noch de man voelt nu nog enige levendigheid binnen in hun bekken en geslacht, ze voelen daar alleen maar leven als hun geslachten opgewonden zijn.
Ze vrijen wel maar ze voelen zich niet meer geliefd en vervuld met elkaar.
 
Ze lopen vast in misverstanden en verwijten waar vele paren in gevangen zitten:
 
Ze denken met heimwee terug aan de eerste jaren. Ze hebben ooit "ja" gezegd tegen elkaar omdat de vrouw zekerheid voelde in de liefde en de man zekerheid in de seksualiteit. De continuiteit in beide liefdespolen was toen verzekerd.
(zie inzicht "ja" zeggen tegen elkaar).
Na een aantal jaren samenleven hebben ze elkaar gekwetst. Als reactie hierop heeft hij zijn hart gesloten en is minder in zijn liefde gaan uitreiken, en zij is zich gaan terugtrekken uit haar geslacht. Ze praten hierover in verwijten naar elkaar, zonder de kern te raken nl elkaar aan te spreken op de overeenkomst die ze met elkaar zijn aangegaan om evenveel vanuit hun hart uit te reiken als vanuit hun geslacht, en dus het vrijen en de liefde evenveel te omarmen.
 
Zij denkt: hij wil alleen maar seks. Ja, dat is waar. Een vrouw kan op allerlei manieren liefde geven aan een man maar als ze zijn geslacht niet bemint (zijn liefdesdeur) dan voelt hij zich niet bemind.
Een vrouw die dezelfde liefde aan de penis van haar man geeft als ze zelf liefde verlangt vanuit haar hart, zal het wonder meemaken, dat een man geen behoeftige man meer is die wil nemen maar een man wordt die haar seksueel wil geven. De liefde die ze aan zijn penis geeft zal ze honderdvoudig terugkrijgen als zijn penis op een liefdevolle manier in haar vagina is en geeft.
Een man die zich niet bemind voelt in zijn penis, zal honger en tekort voelen en elke kans om opgewonden en klaar te komen grijpen.
 
Hij denkt: zij wil alleen maar aandacht en liefde, en geen seks. Ja, dat is waar.
Een vrouw wil zich gezien en bemind voelen, dan verlangt ze ernaar in de armen van haar man te smelten.  Haar lichaam wordt zacht en open. Ze verlangt naar een penis die haar ook in haar vagina liefde geeft. Voor haar is zich seksueel geliefd voelen, meestal veel belangrijker dan klaarkomen. Haar hart is haar liefdespoort, zoals zijn penis zijn liefdespoort is.
 
We moeten allebei op het zelfde moment zin hebben om te vrijen. Ja, als je vrijen gericht is op opwinding en klaarkomen is dit waar.
*Vrouwen hebben meestal pas zin als alle condities in de relatie goed zijn en er kunnen heel veel condities zijn (tijd genoeg, sfeer is goed, man is lief, kinderen slapen, ze maakt zich geen zorgen over familieleden, ze kan zich ontspannen enz. ) Voor mannen speelt dit minder een rol, immers hun liefdesvoordeur ligt bij hun geslacht.
*ja, het is ook waar als je alleen gaat vrijen als ze allebei gericht zijn op opwinding. Maar er zijn ook mensen die afspreken vandaag om acht uur gaan we vrijen, ze leggen hun lichamen bij elkaar en beginnen te vrijen. Dit kan leiden tot opwinding, maar ook tot spelen, huilen, praten, want alles mag er zijn. Als we alleen gericht zijn opwinding onderdrukken we veel gevoelens als tranen, angst, boosheid, enz die ook tijdens vrijen open komen, maar waar we dan geen aandacht aan geven.
 
Vrijen moet vanzelf gaan: De meeste paren denken zo, maar ze vergeten tegelijk condities te scheppen die hun ontspannen en naar elkaar toegericht maakt. Vrijen gaat vanzelf als je niet als voorwaarde stelt dat je opgewonden moet zijn. Je kan gewoon je lichamen samenleggen en in de overgave van onze lichamen beginnen deze spontaan te vrijen, tenminste als ons verstand er zich niet mee bemoeit en als we niet met een bezwaard hart naar elkaar rondlopen.
 
Vrijen moet fijn zijn:
Als vrijen altijd fijn moet zijn, leg je jezelf een zware druk op. Vrijen is vrij zijn en elkaar seksueel ontmoeten. Als een vrijpartij fijn is geweest willen we die liefst herhalen, maar we weten zeker dat de volgende vrijpartij dan niet fijn zal zijn. Het is de kunst om te vrijen in het moment zelf en te accepteren dat het telkens anders is.
 

In de derde slaapkamer: het paar heeft na vele jaren van onenigheid en strijd een manier gevonden waarbij één van beiden zijn regels oplegt en de ander zich daarin schikt. Ze zijn daarmee overgestapt naar klas één.
 
In de vierde slaapkamer vrijen ze niet meer met elkaar: Hun seksuele relatie is geleidelijk uitgedoofd na jarenlange onenigheid en strijd. We zien verschillende variaties: Het ene stel leeft vreedzaam verder als broer en zus waarbij de man geleidelijk zijn potentie verloren heeft, het andere stel leeft met elkaar maar één van beiden of beiden hebben nog een stiekem seksleven, hetzij via internet, prostitutie of een minnares. Bij hen is de seksuele energie niet uitgestorven maar heeft andere wegen gezocht die min of meer bevredigend kunnen zijn.
 
In de vijfde slaapkamer maken ze het spannend:
Dit stel zoekt naar steeds nieuwe uiterlijke prikkels om hun vrijen opwindend en spannend te maken. Ze proberen alle standjes uit, ze prikkelen elkaar met opwindende lingerie.
Ze kijken samen naar pornofilmpjes, en gaan ook wel naar parenclubs waar ze op afspraak met elkaar met anderen gaan vrijen. Op deze manier geven ze zich over aan steeds meer en steeds sterkere uiterlijke prikkels.
Maar uiterlijke prikkels kunnen de innerlijke levendigheid niet groter maken (zie inzicht innerlijke levendigheid) en dit vormt de basis voor een seksuele relatie die altijd vervullend kan zijn.  
 
In de zesde slaapkamer vrijen ze heel tevreden met elkaar en ze verlangen naar meer. Ze leven vanuit hun "ja" zowel in hun hart als in hun geslacht, zoals in de eerste slaapkamer beschreven. Ze zijn tevreden met hun vrijen dat gericht is op opwinding, en hebben ontdekt dat het uitbreiden met meer uiterlijke prikkels hun niet de voldoening geeft die ze willen, omdat ze de innerlijke vervulling daarin missen. (zie inzicht innerlijke en uiterlijke prikkels) Ze kiezen voor verdieping, zowel in henzelf als met elkaar. Ze ontdekken de levendigheid binnen hun lichaam en de waarde van een geslacht dat levendig is ook als het niet opgewonden is. Ze verlangen naar een seksualiteit die hun innerlijke intensiteit groter maakt en hun hele lichaam raakt. Ze zijn klaar om de stap te zetten naar klas drie, waarin innerlijke vervulling centraal komt te staan.
Vrijen wordt nu hierin veel makkelijker omdat de strijdpunten tussen de sexen verdwijnen en vrijen niet meer alleen gericht is op opwinding, waardoor paren altijd kunnen vrijen.  

 

VOOR ELKE SLAAPKAMER COACHING OP MAAT:

Voor mannen, vrouwen en paren die vanuit hun slaapkamerklas ondersteuning willen, geef ik coaching en cursussen om hen op een bevredigende manier in klas twee te laten genieten van elkaar.

Een speciale cursus voor paren heb ik ontwikkeld om hun verzande seksuele relatie weer tot leven te brengen, als beiden dat willen

 
 

INZICHTEN die bij deze klas horen:

de basis van ja" naar elkaar
 
de verschillen tussen mannen en vrouwen
 
de voorwaarden waaraan deze relatie moet voldoen
 
 "een nieuw perspectief vinden in de seksuele relatie".
(Dit is een cursus voor paren die ik heb ontwikkeld voor paren die hun verzande seksuele relatie weer tot leven willen brengen)
 
klik hier om terug te keren naar hoe doen we het met elkaar?


^ Naar boven