De vastgelopen seksuele relatie opnieuw tot leven brengen

De vastgelopen seksuele relatie een nieuw perspectief geven.
 
De inzichten in deze cursus zijn bedoeld voor paren die nog steeds van elkaar houden maar vastgelopen zijn in de seksuele relatie met elkaar. Het is een cursus die erop gericht is om nieuwe seksuele mogelijkheden open te maken en oude pijn en blokkades op te ruimen.
 
De cursus bestaat uit vijf sessies van één uur:
 
De inhoud:
 
sessie 1: afstemmen op het natuurlijke seksuele model.
Ik ga niet praten over wat er allemaal is misgelopen, de pijn en misverstanden naar boven halen, want waarschijnlijk hebben jullie dit eindeloos en vruchteloos gedaan.
In de plaats daarvan geef ik informatie over het natuurlijke seksuele verlangen van mannen en vrouwen en hoe dit aansluit bij elkaar.
Door hierop af te stemmen installeren we een nieuw seksueel perspectief.
sessie 2: Herpositionering ten opzichte van dit nieuwe perspectief. Zowel als man en vrouw kan je vertellen hoe je jezelf ten opzichte van dit perspectief verhoudt. Je leert je eigen innerlijke bronnen kennen die je kunnen helpen dit perspectief vorm te geven. Dit is gericht op man en vrouw als individu.
sessie 3: Herpositionering van de seksuele relatie. Nadat je je seksuele eigenwaarde hebt leren verstaan kan je met je partner op een andere manier over de seksuele relatie spreken. In dit gesprek staat het aanleren van een nieuwe taal centraal.
sessie 4: De seksuele blokkades en pijnen in de relatie ontmantelen.
In de seksuele beleving heb je teleurstellende ervaringen met elkaar gehad. Deze zijn in je herinnering in beelden opgeslagen. Aan deze herinneringen zitten vaak emoties vast die je blokkeerden om nog met elkaar te gaan vrijen. Door het nieuwe perspectief kan je deze pijnlijke herinneringen met elkaar delen zonder dat ze je nieuwe persepctief verstoren. Mannen en vrouwen kunnen nu openlijk delen waarin ze zich seksueel niet gezien voelden als man en vrouw. De verschillen tussen mannen en vrouwen staan hierin centraal, en het vinden van creatieve mogelijkheden om hiermee om te gaan. Het is een proces van opruimen van oude ballast en elkaar hier getuige te laten van zijn, zonder dat deze pijn nog verlammend werkt op elkaar. Het is te vergelijken met het opruimen van een zolder waar veel onbruikbare zaken staan. Door alles op te ruimen komt er ruimte vrij en creativiteit.
sessie 5: Een nieuw haalbaar seksueel relatieperspectief installeren. Mannen en vrouwen die vastlopen met elkaar zien vaak slechts beperkte mogelijkheden om hun seksuele leven vorm te geven. Enerzijds de begeerte, anderzijds de pijn en afwijzing hebben hun blikveld vernauwd. Nu zijn ze in staat om veel meer mogelijkheden in ogenschouw te nemen. Met respect voor het man en vrouw zijn en in gelijkwaardigheid naar elkaar.


^ Naar boven