De voorwaarden waaraan een relatie vanuit opwinding moet voldoen

De voorwaarden waaraan een seksuele relatie gericht op opwinding moet voldoen.
 
· Beide partners moeten zin hebben om te vrijen. Dit vraagt van beiden dat ze vrijen belangrijk vinden, tijd ervoor vrijmaken, lekker in hun vel zitten en de dagdagelijkse beslommeringen los kunnen laten.
  • · Beide partners moeten zin hebben in elkaar. Er is tijd nodig om met elkaar te zijn. Conflicten en misverstanden met elkaar moeten opgeruimd zijn, zodat er een basis van veiligheid en vertrouwen is. De nieuwsgierigheid en het verlangen naar elkaar moeten levendig blijven, ook al leef je al vele jaren met elkaar.
  • · Om naar elkaar open te kunnen blijven is het belangrijk om aan elkaar je wensen, verlangens, remmingen en grenzen kenbaar te maken. Het is belangrijk om aan elkaar te vertellen wat tijdens het vrijen voor jou fijn is en wat lastig is, waarbij je accepteert dat er altijd mooie en vervelende ervaringen zijn.
· Vrijen moet fijn en opwindend zijn en liefst tot een orgasme leiden voor allebei. Dit is een hele opgave want tijdens het vrijen kunnen er allerlei gevoelens worden geraakt binnen in jezelf maar ook tussen elkaar. Als er geen plaats is voor tranen, angsten en onzekerheden, oude pijn of verdriet dat geraakt wordt kan je niet ontspannen maar moet je voortdurend op opwinding zijn gericht. Bovendien zal elk paar meemaken dat vrijen kwetsbaar is. De hele fijne stemming kan plots zomaar omslaan. Een teleurstellende vrijpartij kan paren ontmoedigen om opnieuw met elkaar te gaan vrijen.
  • Een fijne vrijpartij willen we graag herhalen, een teleurstellende vrijpartij zo vlug mogelijk vergeten. Als het gisteren heerlijk was zul je graag vandaag opnieuw gaan vrijen om dat heerlijke te herhalen. De kans is echter groot dat het een teleurstelling wordt want dat heerlijke kan je niet herhalen.
  • Zin hebben wordt ook bepaald door de ervaringen die je reeds met elkaar hebt gehad en daar vormen we ons vaak beelden over en gaat onze zin mede bepalen.
 


^ Naar boven