klas 5 Bewust vrijen in alle (archetypische) vormen

Slaapkamerklas 5: Helen van de seksuele kracht in al zijn vormen: de hel en de hemel dansen in liefde met elkaar.

 
Naarmate de seksualiteitsbeleving meer stromend wordt, worden alle spanningslagen in ons lichaam opengemaakt.
Je kan het vergelijken met een rivier. Jarenlang is ze vervuild geweest, de oevers zijn aangeslibd, het water staat stil, overal ligt afval en de bedding is bezaaid met rottende kadavers. Als deze rivier gaat stromen wordt al dit afval in beweging gebracht.
De plaats waar het meeste spanning is blijven vastzitten in ons lichaam is het middenrif. Alles wat in ons algemene leven en seksuele leven onderdrukt is, komt daar vast te zitten. Het vrijkomen van het middenrif gaat gepaard met het vrijkomen van alle onderdrukte seksuele spanningen. In alle culturen waar de seksualiteit niet in zijn natuurlijke stroom is geleefd is heel veel verwrongen en onderdrukte seksuele spanning. Zowel idividueel als collectief is dit aanwezig. Als alle seksuele gedachten, gevoelens en handelingen van mensen plots zichtbaar zouden worden, zou dit een wereldschok geven. We zouden en ontroerd zijn door de meest liefdevolle taferelen en geschokt door zeer brutale verkrachtings en ontkrachtingsbeelden. Toch zouden we op deze manier zien hoe we als mensen de seksuele kracht leven en vorm geven in deze tijd.
Mannen en vrouwen die tijdens het vrijen hun lichaam voelen open komen gaan ook ervaren dat hun meest verdrongen en vervormde seksuele beelden naar boven komen. Door onszelf in deze witte en zwarte kanten te leren kennen en leren accepteren dat dit ook allemaal in ons leeft, leren we onszelf in onze seksuele kracht volledig accepteren. Het is heel ontroerend als twee mensen dit met elkaar delen. Er zijn vele mogelijke manieren waarin mannen en vrouwen dit met elkaar vorm kunnen geven.
Ze gaan daarbij ontdekken dat alle seksuele kanten in ieder van hen aanwezig zijn en ook in alle mensen.  Dit geeft een heel grote innerlijke rust en vrede.
Het opent de weg om jezelf en de andere seksueel helemaal te accepteren en lief te hebben precies zoals hij/zij is. Er zijn geen maskers meer nodig naar elkaar. Mannen en vrouwen zijn hier weer letterlijk en figuurlijk naakt naar elkaar.
Een mogelijke vorm waarin mannen en vrouwen dit met elkaar kunnen leven, is door in de seksuele ontmoeting elkaar aan te kijken, stil te liggen en diep te ademen. Dan gaan ze zich om de beurt afstemmen op beelden die met seksuele macht en seksuele onmacht te maken hebben en spreken deze uit naar elkaar. Mensen zijn dan vaak verbaasd wat er allemaal in hun onbewuste lagen leeft. Het zijn beelden uit hun eigen leven, het collectieve van alle mensen en archetypische beelden. Het resultaat is dat ze zich daarna veel opener en liefdedevoller naar zichzelf en hun geliefde voelen. Ze zijn een hele ballast kwijt. Mannen en vrouwen die dit met elkaar vorm geven gaan moeiteloos vanuit hun liefde en kracht vrijen.
 
klik hier om terug te keren naar: Hoe doen we het met elkaar?


^ Naar boven