Op aanvraag: cursus: leren houden van je seksualiteit.

In onze westerse cultuur is seksualiteit vooral gericht op opwinding, genot ervaren en klaarkomen. Het is daarbij een bron van gezondheid, ontspanning en intimiteit.

 

Voor vele mannen en vrouwen is dit voldoende, maar seksualiteit is ook vaak een bron van spanningen en misverstanden:

 

  • mannen en vrouwen willen het vaak anders.
  • zin hebben is niet altijd op elkaar afgestemd.
  • Seks kan saai worden, zin kan overgaan en er kunnen allerlei lichamelijk klachten komen.
  • Velen worden ook geconfronteerd met seksuele angsten en minderwaardigheid.  

 

De reden voor dit alles is: Ons genot en opwinding mist een stevige basis en daar zijn vele redenen voor. 
 
In deze cursus staan we stil bij een aantal vragen:
 
  • Waarom hebben we geen basis?
  • Wat is het belang van deze basis?
  • Hoe krijgen we deze basis?

Ik reik jullie antwoorden aan voor je dagelijks liefdesleven waarin we een aantal basisthema's verkennen.
 
  • Welk bestaansrecht hebben onze seksuele organen in onze kindertijd gekregen?
  • En als we dat gemist hebben, hoe hebben we onszelf dat bestaansrecht gegeven?
    Bestaansrecht heeft o.a. te maken met de naam die we aan ons geslacht geven. Vaak gebruiken we een medische term of een schuttingwoord, alsof er geen liefelijke naam bestaat.  
  • Wat mogen en kunnen we voelen in onze geslachtsdelen. De meeste mensen voelen niets of opwinding, maar ons geslacht is net zo gevoelig als ons hart: we kunnen er dezelfde gevoelens in ervaren als in ons hart. We ontdekken alle gevoelens van verdriet, angst, pijn, vernedering, kwetsing en door deze te mogen voelen komen we opnieuw bij onze vreugde en liefde in onze geslachtsdelen.
    Onze geslachtsdelen zijn ook zeer gevoelige contactorganen met onszelf en een ander mens, vooral als ons hart en geslacht weer verbonden worden met elkaar, zoals dat in onze kinderjaren was.
    Als onze seksualiteit deze basis krijgt, krijgen we vanzelf seksueel zelfvertrouwen en verdwijnt de meeste seksuele onvrede. Mannen en vrouwen zijn dan tevreden met zichzelf en kunnen in alle omstandigheden elkaar seksueel ontmoeten en met elkaar vrijen.

Al deze aspecten komen in deze cursus aan bod. Want vanuit onze natuur gezien is de seksuele kracht stromend, genotvol, verbindend, liefdevol en scheppend. Seksuele vervulling is ons geboorterecht en is mogelijk voor iedereen.
 
Tijdens deze vijf avonden maken we bewust contact met onze seksuele organen en herstellen de verbinding tussen ons geslacht en ons hart, tussen seks en liefde. We geven onze eigen seksuele organen hun bestaansrecht terug en krijgen inzicht in de manier waarop onze seksuele kracht ons is afgepakt en uitsluitend ten dienste van onze opwinding gekomen is.
 
We leren alle gewaarwordingen in onze seksuele organen verwelkomen en ze ons als voelende contactorganen eigen maken. Immers het hele scala aan gevoelens zoals verdriet, boosheid, pijn, angst, kwetsing, vreugde, genot en liefde ligt in onze seksuele organen opgeslagen en met al deze gevoelens mogen we contact maken en ons vandaaruit aan onze geliefde laten zien.
 
We herstellen de verbinding tussen onze voelende liefdesorganen en ons hart.Door deze lagen open te maken komt er stromende levensenergie vrij en wordt ons seksuele potentieel veel groter.
 
We helen belemmerende overtuigingen en fysieke en emotionele blokkades en maken contact met onze natuurlijke seksuele basis. Onze seksuele kracht krijgt daardoor een steviger en meer liefdevolle bedding om in ontmoeting met onszelf en een ander mens te zijn.

Terug...

^ Naar boven